Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Petransels uzvar pēc smaga trieciena, Lēbs piedzīvo neveiksmi

Petransels uzvar pēc smaga trieciena, Lēbs piedzīvo neveiksmi
Stefans Petransels. Foto: Dakar.com

"X-Raid" komandas sportista Stefana Petransela ekipāža pirmdien Dakaras rallijā izcīnīja uzvaru sacensību septītajā posmā un, pateicoties Sebastjēna Lēba problēmām, atguva otro vietu kopvērtējumā.

Titulētais Dakaras rallija veterāns Stefans Petransels ("Mini") bija ātrākais automobiļu klasē sacensību septītajā posmā, kas sākās un beidzās Sanhuanā de Markonā. Sportisti veica 323 km garu ātrumposmu un vēl 64 km pārbrauciena režīmā. Petransels uzvarēja par spīti tam, ka vārda vistiešākajā nozīmē bija saņēmis smagu triecienu - jau ātrumposma sākumā mašīna neveiksmīgi piezemējās pie vienas no kāpām un pilots atzina, ka trieciens bijis ļoti spēcīgs, acīs pat parādījušās "zvaigznītes". Tas gan netraucēja par četrām ar pusi minūtēm pārspēt Nani Romu ("Mini"), kamēr deviņas ar pusi minūtes šoreiz zaudēja Karloss Sainss ("Mini").

Kopvērtējumā vadību saglabā Nāsirs El-Atija ("Toyota"), kurš šoreiz bija ceturtais ātrākais, kamēr Petransels atguvis otro vietu un tagad līderim zaudē 29 minūtes, kamēr trešajā vietā esošais Roma ir 38 minūtes aizmugurē. Sebastjēns Lēbs ("Peugeot"), kurš uzvarēja piektajā un sestajā posmā, šoreiz zaudēja laiku, jo trasē nācās apstāties, lai atrisinātu problēmu ar elektroniku, līdz ar to francūzis no otrās pozīcijas atkritis uz ceturto, un tagad ir jau 54 minūtes aiz El-Atijas.

Visai veiksmīgs sniegums Lietuvas ekipāžām. Benedikts Vanags ("Toyota") sasniedza 16. rezultātu, Antans Juknevičs ("Toyota") bija 20. ātrākais, bet Vaidots Žala ("Toyota") ierindojās 22. pozīcijā. Kopvērtējumā Vanags šobrīd ierindojas 11. vietā, Žala ir 15., savukārt Junkevičs - 49. vietā.

SxS kategorijā uzvarēja Frančesko Lopess ("Can-Am"), kamēr kopvērtējumā vadībā tagad Reinaldo Varela ("Can-Am"). Lopess ir otrais, viņam zaudējot tikai četras minūtes. Vēl pēc sestā posma pirmajās divās pozīcijās atradās Džerards Faress ("Can-Am") un Sergejs Karjakins ("BRP"), taču abi šoreiz zaudēja daudz laika, krievu ekipāžai pat avarējot un uzmetot kūleni. Izstāšanos piedzīvojusi Latviju pārstāvošā stūrmaņa Oļega Uperenko ekipāža, kas arī startēja SxS klasē.

Smago auto ieskaitē posmā dominēja Žerārds de Rojs ("Iveco"), par pusstundu pārspējot Sergeju Vjazoviču ("MAZ"), kamēr trešo vietu ieņēma kopvērtējuma līderis Eduards Nikolajevs ("Kamaz"), kurš zaudēja 35 minūtes. De Rojs šobrīd nostiprinājies trešajā pozīcijā, kamēr Nikolajevam kopvērtējumā 33 minūšu pārsvars pār Dmitriju Sotņikovu ("Kamaz").

Sems Sanderlends ("KTM"), kurš sestajā posmā zaudēja laiku bojātu bremžu dēļ, pirmdien bija ātrākais motociklu kategorijā, par nepilnām divām minūtēm pārspējot Hosē Korneho ("Honda"), kamēr sešas ar pusi minūtes atpalika Rikijs Brabeks ("Honda"). Tieši Brabeks ir kopvērtējuma vadībā, pēc septiņiem posmiem par gandrīz astoņām minūtēm apsteidzot Adrienu van Beverenu ("Yamaha"), kamēr turpat seko Tobijs Praiss ("KTM") un citi sportisti. Desmit minūšu robežās no līdera ir arī Sanderlends un Pablo Kvintanilla ("Husqvarna").

Kvadriciklu klasē ceturto uzvaru pēc kārtas un jau sesto šajā Dakaras rallijā izcīnīja Nikolass Kavlijaso ("Yamaha"), kura pārsvars pār Džeremijasu Gonzalesu ("Yamaha") sasniedz jau 1 stundu un 15 minūtes.

Rezultāti: https://www.dakar.com/en/rankings/s...

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.