Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mads Ostbergs turpinās startēt pasaules rallija čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mads Ostbergs turpinās startēt pasaules rallija čempionātā
Foto: Fabio Leite

Norvēģu rallija braucējs Mads Ostbergs, kurš nesen paziņoja, ka spiests pārtraukt savu dalību pasaules rallija čempionātā (WRC), tomēr startēs WRC, tikai citā klasē.

Jau ziņojām, ka pēc 2018.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas Mads Ostbergs paziņoja, ka spiests pārtraukt savu dalību WRC čempionātā. Tas noskaidrojās pēc tam, kad ''Citroen'' galvenais sponsors Abu Dabi paziņoja, ka aiziet no WRC. Tas nozīmēja to, ka šogad ''Citroen Racing'' rūpnīcas komanda WRC startēs ar divām ekipāžām, kuras pilotēs Sebastjans Ožjē un Esapeka Lapi.

Taču norvēģu pilots paziņojis, ka tomēr startēs WRC čempionātā, aizvadot pilnu čempionātu, tikai jaunajā WRC2 Pro ieskaitē. Ostbergs brauks beļģu komandas DG Sport sastāvā, kur viņa rīcībā būs ''Citröen C3 R5'' automašīna, kurai atbalstu nodrošinās ''Citroen Racing''.

''Biju vīlies par to, ka man 2019.gadā nav iespējas startēt WRC, jo rallijs man ir vairāk kā darbs – tā ir kaisle un tas ir manās asinīs. Man nebija domu padoties. Ņemot vērā manu labo pieredzi ar ''Citroen Racing'' rūpnīcas komandu pēdējos trijos gados, šis bija viens no iemesliem, kāpēc piekritu šim variantam. Jā, tas būs izaicinājums. Man nav pieredzes ar šo auto, taču līdz Zviedrijas WRC posmam aizvadīšu testus. Darīšu visu, lai ''Citröen C3 R5'' automašīnai palīdzētu izcīnīt pirmo uzvaru WRC2. Ņemot vērā ''Citroen Racing'' zināšanas un manu lielo pieredzi, tas ir iespējams,'' tā Mads Ostbergs, kurš WRC ir nobraucis vairāk nekā 110 rallijus.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/MadsOstber...