Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

No pasaules rallijkrosa čempionāta aiziet arī čempionvienība "PSRX"

Juris Grīns
Juris Grīns

No pasaules rallijkrosa čempionāta aiziet arī čempionvienība "PSRX"
Foto: fiaworldrallycross.com

2019. gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā uz starta neizies šī brīža čempionvienība “PSRX Volkswagen Sweden”, tika oficiāli paziņots šodien.

Petera Solberga izveidotā komanda aizvadījusi visas notikušās pasaules čempionāta sezonas un bijusi uz starta visos notikušajos posmos. Pats Solbergs čempionātā triumfēja 2014. un 2015. gadā, bet otrs vienības braucējs Johans Kristofersons pie titula tika 2017. un 2018. gadā. Pēdējās divas sezonas “Volkswagen” rūpnīcas atbalstītā vienība uzvarējusi arī komandu vērtējumā.

Jau pirms kāda laika čempionātu pameta “Ford”, kas sadarbojās ar “Olsbergs MSE”, bet nesen kļuva zināms, ka nākamgad savu atbalstu rallijkrosa komandām nesniegs arī “Peugeot” un “Audi”. Šonedēļ tika paziņots, ka no čempionāta aiziet šī gada otrā spēcīgākā komanda “EKS”, ko izveidoja Matiass Ekstroms.

“Tas ir skumji, bet sarūkošais komandu skaits čempionātā padara par neiespējamu mūsu palikšanu šeit 2019. gadā,” paziņojusi “PSRX” komandas vadītāja Pernilla Solberga.

Tiek ziņots, ka “Volkswagen” rūpnīca, ļoti iespējams, būtu turpinājusi sadarbību ar “PSRX”, taču citu rūpnīcu aiziešana ir nospēlējusi noteicošo lomu, un bez spēcīgas konkurences vācu autoražotājs nevēlas turpināt dalību rallijkrosā, tāpat kā Solbergs.

Tikmēr Solberga komandas nākotnes plāni ir neskaidri, taču tā sekos līdzi elektriskās “Supercar” klases ienākšanai pasaules čempionātā, un ir pilnīgi iespējams, ka pēc 2019. gada “PSRX” atkal redzēsim uz starta.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

  -1 [+] [-]

, 2018-12-14 19:03, pirms 5 gadiem
Tad sanāk nākamgad tikai privātie? Ka tik šis čempis nepaliek neinteresants sponsoriem in mūsējie ar netiks pie starta...

     [+] [-]

, 2018-12-14 19:25, pirms 5 gadiem
Jau kopš WRC laikiem vērojama bieža ražotāju komandu nomaiņa/rokāde. Motosports vispāŗ pārsvarā ir privāto izklaides ar ļoti lielām izmaksām..

     [+] [-]

, 2018-12-14 20:46, pirms 5 gadiem
Baumanis beidz stūrī nervozi pīpēt un aizdomājas kā izskatīsies uz goda pjedestāla