Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijā karjeru sākušais Rovanpera vienojies ar "Toyota" WRC komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijā karjeru sākušais Rovanpera vienojies ar "Toyota" WRC komandu
Kalle Rovanpera. Foto: Red Bull

Divkārtējais Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera ir gatavs 2020. gadā aizvadīt pilnu sezonu pasaules rallija čempionāta vadošajā klasē WRC, un “Škoda Motorsport” komanda atbrīvos viņu no līgumsaistībām, ja šāda iespēja somu autosportistam radīsies.

Baumu līmenī zināms, ka Rovanperas menedžeris Timo Jouhki jau izkārtojis pilotam ilgtermiņa līgumu ar Tomiju Makinenu un viņa vadīto pasaules čempionāta komandu “Toyota Gazoo Racing”. Gan Jari-Mati Latvalam, gan Krisam Mīkem šobrīd ir līgumi tikai uz 2019. gadu, un tiek runāts, ka viens no viņiem atdos savu vietu Rovanperam uz 2020. gada sezonu.

Šobrīd Rovanperam ir ilgtermiņa kontrakts ar “Škoda Motorsport” komandu, ko Rovanpera pārstāv pasaules čempionāta otrajā spēcīgākajā kategorijā WRC2, kur startē ar R5 klases mašīnu.

“No vienas puses es varu pateikt, ka mums ir ilgtermiņa saistības ar Kalli,” stāsta “Škoda” vienības menedžeris Pavels Horteks. “Tomēr, kā jau esat redzējuši Juho Hanninena un Esapekas Lapi gadījumā, mēs nekad neatņemsim jaunam pilotam iespēju, ja viņš atnāks pie mums un teiks, ka viņam ir radusies iespēja tikt augstāk. Mēs nekad viņus no tā neapturam. Kalle ir ārkārtīgi talantīgs jauns pilots un mēs gaidām, kāda būs viņa nākotne. Ir riskanti kaut ko teikt, kad puisim ir tikai 18 gadi, bet es ceru, ka viņa izaugsme turpināsies.”

Arī nākamgad WRC2 pasaules čempionātā “Škoda” sastāvā turpinās startēt Rovanpera, kā arī 2018. gada čempions Jans Kopeckis, kamēr vienību atstājuši Pontuss Tidemands, Ole Kristians Veibijs un Jūso Nordgrens.

Rovanpera par mērķi izvirzījis 2019. gadā aizvadīt iespējami vairāk pasaules čempionāta posmus, taču WRC2 tituls neesot viņa primārais uzdevums, jo daudz svarīgāk esot iegūt pieredzi.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati