Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Igauņi grib rīkot pasaules rallija čempionāta posmu

Igauņi grib rīkot pasaules rallija čempionāta posmu
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Igaunijas rallija čempionāta provizoriskajā kalendārā kā pirmais no posmiem iekļauts Latvijā notiekošais rallijs “Sarma”, kas nākamgad visticamāk risināsies 9. un 10. februārī. Tikmēr atgriešanos piedzīvos “Rally Estonia”.

Līdzīgi kā Latvijā, arī Igaunijā nacionālā čempionāta kalendārs vēl ir izstrādes stadijā un pagaidām nav apstiprināts. Provizoriskajā kalendārā ir deviņi posmi, pirmais no tiem 9. un 10. februārī notiekošais rallijs “Sarma”. Ja tas tiks oficiāli apstiprināts, Gulbenes apkaimē notiekošās sacīkstes būs Latvijas rallija čempionāta otrais un Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms.

Pēdējos divus gadus rallijā “Sarma” uzvarējis soms Kalle Rovanpera, kurš nākamgad plāno startēt pasaules rallija čempionāta WRC2 klasē. Jau iepriekš rallijs “Sarma” bijis iekļauts Igaunijas čempionāta kalendārā.

Zīmīgi, ka nākamgad Igaunijā atkal notiks “Rally Estonia” sacensības, kas iepriekš bija Eiropas čempionāta posms, tomēr šogad nenorisinājās. 2018. gadā “Rally Estonia” risināsies jūlijā, turklāt organizatori jau paziņojuši, ka mērķis ir to padarīt par pasaules rallija čempionāta posmu.

Igaunijas rallija čempionāta provizoriskais kalendārs:

RallijsNorises laiks
Rally Sarma9. un 10. februāris
Winter Rally (Igaunijā)24. februāris
Tallinn Rally11. un 12. maijs
Tiks paziņots…25. un 26. maijs
Viru Rally16. jūnijs
Rally Estonia13. līdz 15. jūlijs
South Estonian Rally24. un 25. augusts
Tartu Rally21. un 22. septembris
Saaremaa RallyOktobris (tiks paziņots…)

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.