Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Hyundai" komanda nevienam no pilotiem negarantē pilnu WRC sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Hyundai" komanda nevienam no pilotiem negarantē pilnu WRC sezonu
Andreass Mikelsens
Foto: Action Images/Scanpix

“Hyundai” rallija komandas vadība atzīst, ka nevienam no tās nolīgtajiem pilotiem 2018. gada pasaules čempionātā nav garantēta pilna sezona, arī Tjerī Noivilam, kurš šogad bija viens no galvenajiem pretendentiem uz titulu.

Noivils nākamgad turpinās pārstāvēt “Hyundai” krāsas, tāpat startēs nesen nolīgtais Andreass Mikelsens, kurš iepriekš brauca “Volkswagen” un “Citroen” komandās, kā arī Danijs Sordo un Heidens Padons. Tikmēr “Hyundai” komandas vadītājs Mišels Nandans atklāj, ka vairumā no nākamā gada WRC posmiem tā startēs ar trim mašīnām, līdz ar to pilotu rotācija ir neizbēgama.

“Jā, Tjerī un Andreasam ir līgumi, kas nosaka, ka viņi startēs visos rallijos, taču tādi kontrakti ir arī pārējiem mūsu braucējiem,” paskaidro Nandans. “Ierobežotā budžeta dēļ nākamgad nevarēsim startēt ar četrām mašīnām, varbūt tikai dažos posmos. Tas nozīmē, ka viena no mašīnām būs jādala uz diviem pilotiem.”

Nandans atzīst, ka sākotnējais plāns paredz pilnu sezonu Noivilam un Mikelsenam, tomēr tas nav akmenī kalts.

“Normālos apstākļos mēs plānoja, ka Tjerī un Andreass brauks visos rallijos, bet vēl redzēsim, jo situācija var izmainīties,” saka Nandans, liekot noprast, ka daudz kas būs atkarīgs no sacensībās uzstādītajiem rezultātiem.

2017. gada WRC sezonā posmu pirms beigām Noivils ieņem otro vietu kopvērtējumā, bet jau zaudējis izredzes uz titulu, Sordo, kurš arī braucis visos posmos, ir sestais, bet Padons, kurš izlaidis divas sacīkstes, pašlaik desmitais. Mikelsens komandai pievienojās vien pirms trim sacīkstēm.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...