Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ekstrems: "Tagad sasniegts tāds līmenis, ka visi cīnās par augstāko rezultātu"

Ekstrems: "Tagad sasniegts tāds līmenis, ka visi cīnās par augstāko rezultātu"
Matiass Ekstrems
Foto: fiaworldrallycross.com

Zviedrs Johans Kristofersons ierakstījis savu vārdu vēstures grāmatās, "PSRX Volkswagen Sweden" pilotam kļūstot par uzvarētāju pirmajā Āfrikas kontinentā notikušajā pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā. Pagājušā gada čempions Matiass Ekstrems sacensības noslēdza trešajā vietā, ar ko pietika, lai sev nodrošinātu 2017. gada vicečempiona titulu pēc sezonas garumā ilgušas cīņas ar Peteru Solbergu. "Team Peugeot-Hansen" pārstāvis Timijs Hansens sezonas pēdējā, 12. posmā "Gumtree World RX of South Africa" izcīnīja otro vietu.

"Ir fantastiski uzvarēt komandu un individuālajā ieskaitē, kā arī sezonu noslēgt ar uzvaru pēdējā posmā," smaidot atzīst 2017. gada "World RX" čempions Kristofersons, kurš šosezon uzvarēja septiņos no 12 posmiem. "Komanda šogad ir strādājusi ārkārtīgi smagi, ko apliecina kāpšana uz goda pjedestāla desmit posmos. Protams, ir lieliski uzstādīt jaunus pasaules čempionāta rekordus, taču pasaules čempiona titula izcīnīšana ir kas neaprakstāms. Šī man bija laba nedēļas nogale – pusfinālā pārsitu riepu, taču finālā padevās ļoti labs starts, pēc kura pa brīvu trasi varēju noturēt aiz muguras Timiju un Matiasu. Vēlos visiem pateikties par šo neaizmirstamo sezonu un ar nepacietību gaidu iespēju atgriezties pie "Volkswagen" stūres 2018. gadā."

Otro vietu izcīnījušais Hansens: "Šī bija viena manām no labākajām sacīkstēm šosezon, ir lieliski sezonu pabeigt uz pozitīvas nots, ar uzvarām divās kvalifikācijās. Ļoti vēlējos izcīnīt uzvaru un bijām tam ļoti tuvu – finālā darīju visu ko spēju, taču pirmajā aplī Johanam zaudēju par daudz laika. Mans "Peugeot 208" ir bijis lielisks visu sezonu, taču šai trasei bija īpaši piemērots."

Ekstrems finālā demonstrēja labāko reakcijas laiku, par ko saņēma sezonas pēdējo "Monster Energy Super Charge" balvu. Neraugoties uz čempiontitula zaudēšanu, Ekstrems slavēja jauno pasaules čempionu Kristofersonu.

"Dažreiz tu uzvari, bet dažreiz zaudē – tā gadās," atzīst Ekstrems. "Johans bija pelnījis uzvaru gan šajā posmā, gan čempionātā kopumā. Arī Timijs šajā nedēļas nogalē bija ļoti ātrs, taču uzvarēt vēlas visi – pasaules čempionāts tagad sasniedzis tādu līmeni, kur visi cīnās par maksimālo rezultātu."

Pēc jautājuma par jauno Dienvidāfrikas posmu, Ekstrems slavēja vietējo fanu entuziasmu: "Tribīnes visu nedēļas nogali bija pilnas, kā arī atmosfēra un fanu atbalsts bija lielisks."

Solbergs Keiptaunas posmu noslēdza ceturtajā vietā, sezonas kopvērtējumā noslīdot uz trešo vietu, piecus punktus aiz Ekstrema.

"Protams, ir neliela vilšanās par neizcīnīto vicečempiona titulu," atzīst Solbergs. "Neraugoties uz to, esmu lepns par šosezon padarīto. Johans šogad ir pārspējis daudzus rekordus un visa "PSRX Volkswagen Sweden" komanda sezonas garumā ir smagi strādājusi – šī nedēļas nogale un visa sezona ir iespējama pateicoties viņu darbam, un es nespēju visiem pietiekami pateikties."

"MJP Racing Team Austria" pārstāvis Timo Šeiders Keiptaunas posmā izcīnīja piekto vietu, ar "Ford Fiesta" noslēdzot iespaidīgo pirmo sezonu rallijkrosā. Kevins Hansens finišēja sestais, ar ātrumkārbas defektu izstājoties jau fināla pirmajos metros.

Pēdējā "Hoonigan Racing Division" komandas startā lielisku ātrumu demonstrēja Kens Bloks. Viņš bija vadībā pēc pirmās dienas un savu pusfinālu noslēdza otrajā vietā, taču finālā uz starta nestājās, jo tika diskvalificēts par pārāk vieglu automašīnu.

Deviņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Lēbs izstājās pusfināla pēdējā aplī, taču sezonas kopvērtējumā nosargāja ceturto vietu, 13 punktus priekšā komandas biedram Hansenam.

Vietējo fanu favorīti Marks Kronje un Ešlijs Heigs-Smits savās pasaules čempionāta debijās saņēma lielu atbalstu no tribīnēm, taču nespēja sasniegt pusfinālu.

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | FIA Pasaules...


Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!