Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ožjē uzvar Lielbritānijas rallija kvalifikācijā, Kubicam debijā septītā vieta

Ožjē uzvar Lielbritānijas rallija kvalifikācijā, Kubicam debijā septītā vieta
Ožjē Lielbritānijas rallija kvalifikācijā
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta (WRC) pēdējā posma kvalifikācijas braucienos šodien Velsā ātrāko rezultātu sasniedza šīs sezonas čempions Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" komandas.

3.11 km garajā "Llandegla" kvalifikācijas ātrumposmā Ožjē par nieka 0.070 sekundēm apsteidza kopvērtējuma otrajā vietā esošo Tjerī Noivlu no "M-Sport" vienības, kurš tiek uzskatīts par šīs WRC sezonas lielāko atklājumu. Trešo vietu ieņēma Noivila komandas biedrs Jevgēņijs Novikovs, kurš pagājušajā nedēļā testos piedzīvoja kārtējo avāriju.

Laikapstākļi Velsā bija tipiski Lielbritānijas rallijam - stiprs vējš un pamatīgs lietus trasi padarīja slidenu un dubļainu, taču uzvarētājam tas netraucēja.

"Tas, ka trasē devāmies kā pirmie, man nesagādāja neērtības," pēc finiša sacīja Ožjē.

Ceturtais bija Ožjē komandas biedrs Jāri-Mati Latvala, kurš šonedēļ kopvērtējumā, cīņā par otro vietu, mēģinās uzveikt Noivilu.

Savukārt ar septīto vietu kvalifikācijā WRC klasē debitēja Roberts Kubica, kuru savā paspārnē uz Lielbritānijas ralliju ņēmusi "Citroen" rūpnīcas komanda. Polis atzina, ka turpina ne vien apgūt jauno mašīnu, ar ko iepriekš bija iespēja aizvadīt tikai vienu testu dienu, bet arī turpina saprasties ar jauno stūrmani Mikeli Ferraru no Itālijas. Abiem šīs būs pirmās kopīgās sacīkstēs, lai gan Kubica ļoti labi pārvalda itāļu valodu.

Pirmie trīs ātrumposmi tiks aizvadīti jau šovakar, bet sacensības turpināsies piektdien, sestdien un svētdien.

Visās pasaules čempionāta klasēs jau pirms noslēdzošā posma čempioni ir zināmi. WRC čempions ir Sebastjans Ožjē, Roberts Kubica izcīnīja titulu WRC2 klasē, kurā startēja līdz šim, bet par WRC3 ieskaites uzvarētāju kļuva "Citroen" rūpnīcas protežē Sebastjans Šardonē.

Interesanti, ka Lielbritānijas rallijā savu debiju rallijā piedzīvos britu Olimpiskā čempione skeletonā Eimija Viljamsa, kas būs stūrmane Tonijam Džerdainam. Ekipāža startēs ar N4 klases "Mitsubishi".

Lielbritānijas rallija kvalifikācija

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Sebastien OgierVW Polo R WRC1:52.708
2.Thierry NeuvilleFord Fiesta WRC1:52.778
3.Evgeny NovikovFord Fiesta WRC1:54.597
4.Jari-Matti LatvalaVW Polo R WRC1:54.876
5.Mads OstbergFord Fiesta WRC1:55.467
6.Mikko HirvonenCitroen DS3 WRC1:55.687
7.Robert KubicaCitroen DS3 WRC1:56.089
8.Dani SordoCitroen DS3 WRC1:56.191
9.Andreas MikkelsenVW Polo R WRC1:56.440
10.Martin ProkopFord Fiesta WRC1:58.891

Izmantotie resursi:
World Rally Championship


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.