Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sesks kļūst par Eiropas čempionu arī ERČ3 klasē

Sesks kļūst par Eiropas čempionu arī ERČ3 klasē
Mārtiņš Sesks Kurzemes lapkritī

Vietējo favorītu Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža svētdien izcīnīja otro vietu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonu noslēdzošā "Rally Liepāja" sacensībās "Junior U27" klasē, bet tas neliedza triumfēt ERČ3 klases kopvērtējumā.

Junioru ieskaitē 12 ātrumposmu summā Sesks par 20,7 sekundēm piekāpās komandas biedram "Opel" rūpnīcas vienībā Tomam Kristensonam, tomēr latvieši jau iepriekš bija garantējuši titulu "Junior U27" klasē, bet svētdien tika pie galvenās balvas arī ERČ3 ieskaitē.

"Rally Liepāja" Kristensons pirmajā dienā uzvarēja visos sešos ātrumposmos "Junior U27" klasē, pēc tiem Sesks viņam zaudēja vien 18,8 sekundes. Svētdienas pirmajā etapā latvietis 2,6 sekundes atguva, bet nākamajos divos ātrumposmos atkal labāks bija zviedrs, kas šobrīd viņam deva 22,3 sekunžu pārsvaru.

Divos no pēdējiem trijiem dopiem Sesks uzvarēja, tomēr summā tāpat piekāpās par vairāk nekā 20 sekundēm. Pēc sacensībām Seska ekipāža gan uzsvēra, ka izdarījusi visu, kas nepieciešams titulam.

"Junior U27" ieskaitē bija seši ralliji, kopvērtējumā skaitot četrus labākos. Savukārt ERČ3 klasē varēja sacensties visos astoņos rallijos, bet cīņā par titulu tika ņemti seši labākie rezultāti. Tāpat svētdien Sesks triumfēja arī Latvijas čempionātā LRČ3 klasē.

Kopējā ieskaitē Liepājā ļoti pārliecinoši triumfēja Latviju pārstāvošais krievu pilots Nikolajs Grjazins, kurš uzvarēja astoņos no pirmajiem deviņiem ātrumposmiem un summā par 43,3 sekundēm apsteidza britu Krisu Ingramu. Panākums ļāva Grjazina ekipāžai triumfēt ERČ1 klasē un nākamsezon tā drīkstēs startēt ar 2016. gada sepcifikācijas WRC automašīnu.

Sesks kopējā ieskaitē izcīnīja desmito vietu, tiekot pie kopvērtējuma punkta.

Sesks šosezon uzvarējis divos posmos junioru ieskaitē un jau iepriekšējā etapā tika pie pietiekama pārsvara, lai kopvērtējumā viņu neviens vairs nevarētu apsteigt.

Absolūtajā ieskaitē titulu jau iepriekš bija guvis krievs Aleksejs Lukjaņuks, bet Liepājā bija gaidāma intriga par otro vietu - "Rally Liepāja" izlēma nepiedalīties portugālis Brunu Magelāns, līdz ar to ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegto licenci startējošajam Grjazinam bija nepieciešams gūt vismaz 26 punktus, lai apsteigtu konkurentu un paceltos uz otro pozīciju. Maksimālais punktu skaits, ko viena ekipāža var iegūt ir 39 punkti, Grjazinam nepieciešamo skaitu savācot. WRC mašīnu.

Rally Liepāja rezultāti:

VietaEkipāžaValstsAutomašīnaRezultāts
1.Gryazin Nikolay / Fedorov YaroslavLatvijaŠkoda Fabia R540:14.5
2.Ingram Chris / Whittock RossLielbritānijaŠkoda Fabia R5+43.3
2.Åhlin Fredrik / Sjöberg JoakimZviedrijaŠkoda Fabia R5+48.8
4.Kreim Fabian / Christian FrankVācijaŠkoda Fabia R5+57.0
5.Habaj Łukasz / Dymurski DanielPolijaŠkoda Fabia R5+1:56.1
6.Mareš Filip / Hloušek JanČehijaŠkoda Fabia R5+2:25.7
10.Sesks Mārtiņš / Francis RenārsLatvijaOpel Adam R2+8:59.1

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.