Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs izcīna otro vietu rallijā Vācijā, Svilim tiek atņemta uzvara

Juris Grīns
Juris Grīns

Vorobjovs izcīna otro vietu rallijā Vācijā, Svilim tiek atņemta uzvara
Jānis Vorobjovs
Foto: Rihards Baumanis (Go4speed.lv)

Ar latviešu pilota Jāņa Vorobjova izcīnīto otro vietu nedēļas nogalē noslēdzās Lauzicas rallijs, kas bija Vācijas čempionāta sezonas noslēdzošais posms.

Vorobjovs, kurš šajās sacensībās piedalījās pirmo reizi, finišā par 22 sekundēm piekāpās tikai norvēģu braucējam Andersam Grondālam, kamēr trešo vietu izcīnīja mājinieks Hermans Gasners juniors.

Septīto vietu šajās sacensībās un otro savā klasē izcīnīja Edija Bergmaņa ekipāža, 2013. gada Latvijas čempions Mārtiņš Svilis ierindojās devītajā pozīcijā, kamēr Gints Bremze palika četrpadsmitais.

Jāpiemin, ka Svilis visticamāk būtu kļuvis par Lauzicas rallija uzvarētāju, ja vien tiesneši par pāragru ierašanos laika kontrolē pirms sestā ātrumposma tā brīža līderim nepiemērotu 7 minūšu sodu. Finišā no uzvarētāja Grondāla Svilis atpalika 6 minūtes un 35 sekundes.

Aleksandra Grīvas ekipāžu tikmēr piemeklēja tehniskas problēmas un viņš izstājās devītajā ātrumposmā.

Lauzicas rallija rezultāti

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Anders GrondalSubaru Impreza STi N161:40:09.5
2.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo X+22.0
3.Hermann Gassner jr.Mitsubishi Lancer Evo X+1:09.9
4.Armin KremerŠkoda Fabia S2000+1:46.8
5.Hermann GassnerMitsubishi Lancer Evo X+3:55.1
6.Saku VierimaaMitsubishi Lancer Evi IX+5:09.1
7.Edijs BergmanisMitsubishi Lancer Evo+5:32.2
8.Grzegorz DulMitsubishi Lancer Evo IX+5:39.5
9.Mārtiņš SvilisMitsubishi Lancer Evo VIII+6:35.5
10.Raphael RamonatMitsubishi Lancer Evo+9:43.1
............
13.Gints BremzeMitsubishi Lancer Evo+11:22.9
-Aleksandrs GrīvaMitsubishi Lancer Evo VIIIzstājās

Tikmēr Igaunijā brīvdienās norisinājās Sāremā rallijs, kurā pēdējā ātrumposmā uzvaru izrāva mājinieks Georgs Gross ar "Ford Focus RS WRC08" automobili. Tikai 2,4 sekundes aiz Grosa finišēja Ots Tanaks, bet trešo vietu ieņēma Karls Krūda. Sacensībās piedalījās arī četras latviešu ekipāžas, taču trīs no tām izstājās. Finišu nesasniedza Kārlis Goldmanis, Edgars Balodis un Jānis Krickis, bet 49. vietā sacensības noslēdza Raimonds Rozentāls.

Savukārt Beļģijā ar traģēdiju nedēļas nogalē noslēdzies TBR rallijs. Vēsturisko auto klasē avarēja un gāja bojā tā brīža sacensību līderis Karls Lagē, kura sieva, kas pildīja stūrmaņa funkcijas, ar smagām traumām nogādāta slimnīcā.

Izmantotie resursi:
eWRC-results.com - archive and online results...