Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē jau pirmajā ātrumposmā izlido no trases

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē jau pirmajā ātrumposmā izlido no trases
Sebastjēns Ožjē | Foto: wrc.com

Ar pirmo, superspeciālo ātrumposmu ceturtdienas vakarā Turcijā startēja pasaules rallija čempionāta (WRC) desmitais posms. Ātrāko rezultātu uzrādīja “Hyundai” pilots Andreass Mikelsens, bet lielā cīņa par uzvaru sāksies šodien.

Superspeciālais ātrumposms bija 2 kilometrus garš un notika rallija bāzes vietas, Marmarisas pilsētas ielās. Mikelsens bija vienīgais, kurš bija izvēlējies “Michelin” vidējā sastāva riepas un uz asfalta tās darbojās lieliski. Tuvāko sekotāju Kreigu Brīnu no “Citroen” komandas izdevās pārspēt par 2.5 sekundēm.

“Ceru, ka veiksme beidzot ir ar mums un spēsim aizvadīt labu ralliju,” komentēja Mikelsens. “Tas būtu ļoti jauki.”

No trim titula pretendentiem visaugstāk ierindojās igaunis Ots Tanaks (“Toyota”), kurš bija trešajā vietā. Tjerī Noivils (“Hyundai”) ieņēma ceturto pozīciju, bet tikai ar 14. rezultātu ātrumposmu noslēdza Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”). Francūzis pēc tramplīna agresīvi piezemējās ar mašīnas priekšgalu, nespēja laicīgi nobremzēt un līkumā iebrauca trases malas barjerās. No uzvarētāja finišā viņš atpalika 7.5 sekundes.

WRC2 klasē ātrākais izrādījās Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs (“Lotos Ford”), kurš par 0.3 sekundēm pārspēja pasaules čempionāta sezonas līderi Janu Kopecki (“Škoda”).

Piektdien sportistiem jāveic seši grants ātrumposmi.

Turcijas rallija rezultāti pēc ceturtdienas:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC2:03.9
2.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+2.5
3.Ots TanaksToyota Yaris WRC+2.8
4.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+3.1
=Kajetans KajetanovičsFord Fiesta R5+3.1
6.Jans KopeckisŠkoda Fabia R5+3.4
7.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+3.5
8.Madss OstbergsCitroën C3 WRC+3.9
9.Jaai-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+4.0
10.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+4.3

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja