Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Divas klases zaudē Latvijas rallijkrosa čempionāta statusu

Juris Grīns
Juris Grīns

Divas klases zaudē Latvijas rallijkrosa čempionāta statusu
Foto: rallycross.lv

Nedēļas nogalē Baltijas rallijkross pārceļas uz Lietuvu – Vilkiču trasē gan NEZ Baltijas čempionāta otrais posms, gan arī Latvijas rallijkrosa čempionāta trešā – priekšpēdējā – sacīkste. Lietuvas posms iezīmēs galvenos favorītus pirms abu seriālu pēdējiem posmiem.

Latvijas čempionāta cīņas tiks aizvadītas sestdien, bet Baltijas kaujas – svētdien. Nedēļas nogalē tiks izspēlēti arī Lietuvas čempionāta divi posmi – arī šajā seriālā ieskaiti uzsākuši daži Latvijas braucēji.

Latvijas čempionātā pēc pirmajiem diviem posmiem izkristalizējies, ka par Latvijas čempiona tituliem cīņu turpina trīs klases – Super 1600, Touring 2000 un Lada RX. Sākotnēji tituliem virzītās Xtreme un RX Open otrajā posmā nesapulcēja nepieciešamo kvorumu un palika bez punktiem. Tā kā, lai klase sasniegtu čempionāta statusu, nepieciešama sezona ar četriem ieskaites posmiem, zaudētais Biržu posms šīm klasēm bijis izšķirošs. Tomēr nav liela bēda – abās ieskaitēs, gluži kā CK 650, BMW RX 3000 un Junior 1000, turpinās cīņa par Latvijas kausa kopvērtējuma uzvaru.

Arī Vilkičos visas trīs čempionāta kodolklases pulcēs labu sastāvu. Super 1600 klasē sestdienas LČ cīņas kā treniņu nākamās dienas Baltijas posmam izmantos spēcīgais igaunis Janno Ligurs, kopā ar Latvijas līderiem veidojot astoņu braucēju sastāvu. Touring 2000 Latvijas čempionāta ieskaitē spēkosies desmit braucēji, bet Lada RX uz Lietuvu dodas 15 braucēju sastāvā.

Arī pārējās Latvijas klasēs dalībnieku skaits ļoti cienījams, vienīgi RX Open, lai gan kopumā sestdien uz starta stāsies sešu dalībnieku sastāvā, Latvijas kausam piedāvās tikai trīs auto.

Neapšaubāmi, priekšpēdējais posms ir izšķirošs kopvērtējuma cīņu kontekstā, jo pēc šīs sacensības būs skaidrs, cik un kuri braucēji cīnīsies par Latvijas čempiona tituliem un kausa uzvarām pēdējā posmā Mūsā.

Arī svētdienas NEZ Baltijas čempionāta sacīkste būs priekšpēdējā pirms fināla septembrī Igaunijā.

Dalībnieku sastāvs Vilkiču sacīkstei: https://www.askvilkyciai.lt/lt/doku...