Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvieši vētras plosītajā Kouvolā kāpj uz pjedetāla

Latvieši vētras plosītajā Kouvolā kāpj uz pjedetāla
Eliss Dukaļskis
Foto: autocross.lv

Svētdien Somijā, Kouvolas trasē aizvadīts Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa un kroskartu čempionātu posms, pie godalgotām vietām tiekot arī vairākiem Latvijas sportistiem. Pārciešot sestdien piedzīvoto vētru, Roberts Vītols uz pjedestāla kāpa pat divreiz, bet Ingus Beļakovs nodrošinājis medaļu sezonas kopvērtējumā.

NEZ rallijkrosa čempionāta dalībnieki aizvadīja trešo no četriem šogad plānotajiem posmiem, kamēr NEZ kroskartu čempionātā norisinājās trešais, noslēdzošais posms.

Rallijkrosa Super 1600 finālā uzvarēja soms Kalle Markanens, kuram finišēja sekoja latvieši Roberts Vītols, Edijs Ošs un Eliss Dukaļskis. Otrās vietas ieguvējs Vītols no uzvarētāja atpalika par nepilnām sešām sekundēm.

Kopvērtējuma Super 1600 klasē situācija pēc šī posma mūsējiem ļoti trausla - Vītolam 52 punkti, Dukaļskis nopelnījis 38, seko Markanens ar 37 punktiem un Ošs ar 32. Zināms, ka Vītols dosies uz pēdējo posmu, lai neizlaistu titulu no rokām, tāpat startēs arī Ošs. Par citu latviešu plāniem skaidrības nav, jo tajā pašā nedēļas nogalē norisināsies arī Latvijas rallijkrosa kausa posms Jelgavā.

2000 finālā Kouvolā pārliecinoši uzvarēja soms Tero Parkinens, aiz sevis atstājot tautiešus Anti Vāri un "Crazy Mike". Labas sacīkstes aizvadījušie latvieši finālā palika bez godalgām - Māris Druva ceturtais, bet Kristaps Grunte vien sestais, zaudējot daudz laika stūres stieņa defekta dēļ, kas radās pēc cīņas ar konkurentiem. Sezonas kopvērtējumā Parkinenam 55 punkti, seko "Crazy Mike" ar 49, Druvam un Gruntem dalīta trešā vieta ar 39 punktiem.

Sezonas finālposms notiks 18. un 19. augustā Dānijā, Nisumas trasē.

Roberts Vītols, kurš "rāvās" divās disciplīnās, arī NEZ kroskartu čempionātā CK 125 klasē finālā sasniedza otro vietu. Braucējs ar lielisku startu pamanījās nonākt pat līderpozīcijā, taču drīz sāka pamatīgi līt, kā rezultātā slidenajā trasē spēku samēri izmainījās. Sezonas kopvērtējumā viņš piektais.

CK 250 klasē pēc sarežģītās nedēļas nogales Ingus Beļakovs pamanījās tikt uz pjedestāla, izcīnot trešo vietu. Sportists sezonu pabeidzis ar godalgoto trešo vietu.

Sliktāk klājās Dāvim Tobiasam CK 650 klasē, kurš, zaudējis startā, finišēja vien piektais. Čempionāta kopvērtējumā viņš arī piektajā vietā.


Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.