Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Belokoņs Lietuvas rallijā izcīna uzvaru LRC3 klasē

Belokoņs Lietuvas rallijā izcīna uzvaru LRC3 klasē
Daņila Belokoņs/Toms Freibergs
Foto: Alfonsas Rakauskas

Ar lietuvieša pilota Vaidotas Žalas uzvaru sestdien Lietuvā noslēdzās ''300 Ezeru'' rallijs. Augstāko rezultātu no latviešiem izcīnīja Guntis Lielkājis/Ivars Grošus (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), bet Daņila Belokoņs/Toms Freibergs (“Ford Fiesta R2T”) palika nepārspēti LRC3 klasē.

Jau ziņojām, ka pirmajā dienā notika vairākas avārijas, taču arī otrajā dienā ātrie ceļi vairākām ekipāžām sagādāja grūtības, tāpēc vairākas ekipāžas piedzīvoja smagas avārijas.

Diemžēl jau otrās dienas otrajā posmā līdera Martina Samsonasa BMW radās sajūga defekts, kā rezultātā ekipāža zaudēja vērtīgas sekundes. Vēlāk servisa parkā ekipāža centās novērst defektu, taču tas prasīja daudz laika, kā rezultātā pilots par laika kavējumu saņēma divu minūšu sodu un kopvērtējumā atkrita uz 13.vietu.

Vadību pārņēma Vaidotas Žalas ekipāža, kura atlikušajos posmos nosargāja savu pārsvaru, tādējādi svinot uzvaru absolūtajā ieskaitē. Otrais ar Subaru WRC automašīnu finišēja Benediktas Vanagas, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viens lietuvietis Giedrius Notkus. Augsto piekto vietu izcīnīja Guntis Lielkājis.

Stabilu ralliju aizvadīja Daņila Belokoņs. Pēc pirmās dienas Daņila savā klasē bija otrajā vietā, taču otrajā dienā viņš spēja pakāpties uz pirmo, tādējādi pirmo reizi karjerā izcīnot uzvaru savā klasē. 2WD klasē Belokoņs no 19 finišējušajām ekipāžām izcīnīja sesto vietu, piekāpjoties vien BMW automašīnām.

Jāatzīmē, ka šis bija ļoti ātrs rallijs. Samsonas ekipāža jau pirmajā ātrumposmā uzrādīja vidējo ātrumu 146 km/h, taču arī otrajā dienā vidējie ātrumi bija ļoti lieli. Piemēram, septītajā posmā Žalas ekipāža uzrādīja vidējo ātrumu 140 km/h, bet devītajā ātrumposmā vidējais ātrums bija 138 km/h.

Izmantotie resursi:
LRČ


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.