Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Vorobjovs/Zicāns arī pēc Viru rallija līderi Igaunijā

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijas pilsētā Rakverē startēja Igaunijas rallija čempionāta ceturtais posms - Viru rallijs, kurā uz starta izgāja šī brīža Igaunijas rallija čempionāta N4 klases kopvērtējuma līderi Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāveic četri posmi, kas kopā sastādīja 20 kilometrus. Pēc tiem sestie absolūti, bet ceturtie N4 klasē bija Vorobjovs/Zicāns. „Pirms rallija mašīna bija Somijā, kur tai tika nomainītas dažas lietas, kā arī dzinējs tika saregulēts. Beidzot viss bija kārtībā un arī jauda, kura iepriekšējos posmos bija pazudusi, atgriezās.''

''Pirmā diena mums aizritēja labi. Varbūt pilsētu varējām nobraukt nedaudz labāk, taču, ja tā apdomā, tad pirmajā dienā baigi skriet un riskēt nebūtu tas labākais, jo visi galvenie notikumi jau norisinājās otrajā dienā. Tagad mums ir arī laba starta pozīcija rallija otrajai dienai,'' pirmās dienas notikumus komentēja Guntars Zicāns.

Otro dienu ekipāža iesāka labi, jo kopvērtējumā tā pacēlās uz ceturto vietu. Taču tad sekoja smagais un sarežģītais septītais posms, kurā izstājās ļoti daudz ekipāžas. Diemžēl arī Jānim un Guntaram šajā posmā nepaveicās – tika sabojāts aktīvā diferenciāļa sūknis, aizmugurējais amortizators un priekšējais reduktors. Tas ekipāžai lika zaudēt pāris pozīcijas. Beigās, izstājoties līderiem Georgam Grosam un Karlam Krūdam, pie pirmās uzvaras tika Aleksejs Lukjanuks, taču vēlāk par tehnisko noteikumu neievērošanu sportists tika diskvalificēts, tādējādi pie panākuma tika mājinieks Rainers Aus.

Vorobjovs un Zicāns beigās ieņēma ceturto vietu absolūti un ceturto N4 klasē. "Starta pozīcija otrajai dienai bija ļoti laba, jo jau pēc pāris posmiem spējām pakāpties pāris pozīcijas augstāk. Septītajā posmā, kas bija ļoti smags, mēs ļoti daudz ko salauzām, tāpēc turpinājumā to visu salabot vairs nevarējām, tāpēc rezultāts ir tāds, kāds viņš ir. Bija daži posmi, kas īsti nav piemēroti mūsu braukšanas stilam, jo mums patīk ātri un plati ceļi. Protams, nav tā vieta, uz ko cerējām, taču nekas katastrofāls arī nav noticis, jo kopvērtējumā joprojām esam pirmie gan N4 klasē, gan absolūtajā Igaunijas čempionātā,” nobeidz Zicāns.

‘’Vorobjovs Racing'' ekipāžu atbalsta BTV, Vorobjovs Racing, Vidzemes Betons, Rallija Klubs, Pirelli, AXIO Capital.

Informāciju sagatavoja:
''Vorobjovs Racing'' preses pārstāvis, Mārtiņš Jankovskis


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.