Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks Zviedrijas WRC rallija junioru ieskaitē pēc pirmās dienas otrais

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sesks Zviedrijas WRC rallija junioru ieskaitē pēc pirmās dienas otrais
Mārtiņš Sesks. Foto: Twitter.com/MSesks

Šodien Zviedrijā sācies WRC 2020. gada sezonas otrais rallijs. Pēc pirmajā dienā aizvadītajiem četriem ātrumposmiem Mārtiņš Sesks kopā ar stūrmani Renāru Franci ieņem otro vietu junioru klases ieskaitē.

Līderis junioru ieskaitē ir 28 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons, kurš Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāžu apsteidz par 23 sekundēm. Zviedrs vadību ieguva jau pirmajā ātrumposmā, no tās vairs neatvadoties. Sesks bija labākais dienas trešajā dopā, atgūstot otro pozīciju. Kopvērtējumā latvietis par 10,1 sekundi apsteidz Somijas pilotu Lauri Jonu.

Zviedrijas rallija vadībā ir Elfins Evanss no Lielbritānijas. Viņam 8,5 sekundes zaudē pasaules čempionis Ots Tenaks. Igaunis šosezon pārstāv "Hyundai" komandu, un viņš ir vienīgais no pirmā četrinieka, kurš nebrauc "Toyota" komandā. Trešā pozīcija pieder somam Kallem Rovanperem, bet aiz viņa atrodas Sebastians Ožjē.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Zviedrijas rallijā notiks 18 ātrumposmi, bet vēlāk nācās ieviest izmaiņas. Tādēļ šodien tika aizvadīti četri, tikpat sekos arī rīt, bet punkts tiks pielikts svētdien ar diviem ātrumposmiem.

Sezonas pirmais rallijs norisinājās Montekarlo, un uzvaru izcīnīja beļģis Tjerī Noivils no "Hyundai". Zviedrijā viņš pašlaik ir tikai sestajā vietā.