Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

El-Atija uzvar Dakaras rallija priekšpēdējā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

El-Atija uzvar Dakaras rallija priekšpēdējā posmā
Nāsirs El-Atija. Foto: Toyota Gazoo Racing SA

Nāsirs El-Atija šodien izcīnīja piekto uzvaru kādā no šī gada Dakaras rallija ātrumposmiem, taču viņa spēkos nebija būtiski samazināt deficītu kopvērtējumā līdz Stefanam Petranselam, kurš līdz ar to šobrīd ir vairs tikai soļa attālumā no jau 14. uzvaras šajās sacīkstēs.

Saīsināto 464 km garo ātrumposmu starp Alulu un Janbu Petransels uzsāka kā trešais, bet drīz pārņēma vadību. Lai gan vienubrīd par līderiem bija kļuvuši gan Karloss Sains, gan Halids El Kasimi, pēdējā laika ņemšanas vietā pirms finiša Petransels atkal bija visiem priekšā, tobrīd par 29 sekundēm pārspējot El-Atiju. Pēdējos kilometros “X-raid Mini” komandas sportists tomēr pazaudēja divas minūtes, kā rezultātā par posma uzvarētāju kļuva El-Atija no “Toyota” vienības. Sainss finišēja trešais.

Tikmēr kopvērtējumā šī uzvara El-Atijam neko daudz nav devusi, jo posmu pirms sacensību beigām viņš aizvien ir 15 minūtes aizmugurē, kamēr Sainss joprojām stabili trešais, vairāk par stundu aiz līdera. Rallija pēdējā dienā vēl jāveic 225 km un kaut ko mainīt cīņā par uzvaru El-Atija var vien tad, ja Petranselam īpaši nepaveiksies.

Lietuvas sportists Benedikts Vanags šodien sasniedza 15. rezultātu, bet kopvērtējumā atkal atkritis uz 12. vietu, jo ļoti labu sniegumu parādīja Sirils Desprē, kurš tagad apsteidzis gan viņu, gan Kristianu Laveljē, pakāpjoties uz pirmo desmitnieku. Edvins Juškausks dienu pirms finiša ieņem 22. vietu, Antans Juknevičs atrodas 26. vietā, bet Gints Petrus tagad 29. vietā.

Smago mašīnu vērtējumā uzvarēja Antons Šibalovs, aiz sevis atstājot citu “Kamaz” pilotu Ajradu Mardījevu un Aljakseju Višņevski no MAZ vienības. Kopvērtējumā, šķiet, lielas izmaiņas ir maz ticamas, jo Dmitrija Sotņikova pārsvars pār Šibalovu ir 40 minūtes, bet Mardījevs vairāk nekā stundu aiz līdera un ieņem drošu trešo vietu.

Arī šogad drāma notika cīņā par uzvaru motociklu klasē. Iepriekšējās dienās pēc kritieniem cīņu turpināt nevarēja Havjērs de Sultrē, Tobijs Praiss un Hosē Ignacio Korneho, bet šodien izstājās ceturtajā pozīcijā esošais Žoans Bareda, kuram beidzās degviela. Uzvaru izcīnīja KTM braucējs Sems Sanderlends, un viņam līdz ar to izdevās atgūt visai daudz laika no “Honda” pārstāvja Kevina Benavidesa – abus tagad kopvērtējumā šķir tikai četras minūtes. Septiņas minūtes no līdera atpaliek “Honda” braucējs Rikijs Brabeks, kurš dienu iepriekš bija vien nepilnu minūti aizmugurē.

Lietuvietis Arūns Gelažninks uzvarēja savā klasē, kur tuvojas uzvarai arī kopvērtējumā.

Dakaras rallija kopvērtējums pēc 11. posma

Automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Stephane PeterhanselMini42hr09m26s
2.Nasser Al-AttiyahToyota15m05s
3.Carlos SainzMini1hr04m14s
4.Jakub PrzygonskiToyota2hr32m24s
5.Nani RomaBRX3hr15m54s

Smagie automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Dmitry SotnikovKamaz45hr51m33s
2.Anton ShibalovKamaz39m58s
3.Airat MardeevKamaz1hr11m30s
4.Ales LopraisPraga1hr47m48s
5.Martin MacikIveco1hr54m08s

Motocikli:

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Kevin BenavidesHonda45h01m44s
2.Sam SunderlandKTM4m12s
3.Ricky BrabecHonda7m13s
4.Daniel SandersKTM33m05s
5.Skyler HowesKTM49m07s

     [+] [-]

, 2021-01-14 18:31, pirms 3 gadiem
Uzvaru izcīnīja KTM braucējs Kevins Benavidess, un viņam līdz ar to izdevās atgūt visai daudz laika no “Honda” pārstāvja Kevina Benavidesa

O, par uzvaru cīnās čaļi ar vienādiem vārdiem un uzvārdiem, laikam, kas nebijis Dakārā, bio pat sporta vēsturē