Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Alūksnes rallijā šonedēļ startēs Eiropas līmeņa braucēji, arī WRC ekipāža

Juris Grīns
Juris Grīns

Alūksnes rallijā šonedēļ startēs Eiropas līmeņa braucēji, arī WRC ekipāža
Valērija Gorbana ekipāža. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās pieteikšanās 2019. gada Latvijas rallija čempionāta pirmajam posmam “Rally Alūksne”, kas tiks aizvadīts jau šajā nedēļas nogalē. Kopumā sacīkstēm reģistrējušās 86 ekipāžas.

“Rally Alūksne 2019” būs ne vien Latvijas, bet arī Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms, tāpat notiks cīņas Latvijas rallijsprinta čempionāta un “RH Historic” klases ieskaitēs.

Latvijas rallija čempionātam reģistrējušās 68 ekipāžas. Deviņas no tām aizvadīs cīņu “LRC ABS” grupā, visticamāk arī cīnoties par pirmo vietu sacīkšu absolūtajā ieskaitē. Kā favorīts uz Alūksni dodas pašreizējais čempions, ukrainis Valērijs Gorbans, kurš arī šogad turpinās skatītājus priecēt ar jaudīgo “Mini John Cooper Works WRC”. Tikmēr ar R5 klases spēkratiem viņam pretī stāsies Olivers Solbergs, kuram tā būs rallija debija šajā kategorijā, Egidijs Valeiša, Lukažs Habajs, Tomažs Kasperčiks, Sergejs Popovs, Roberts Kočiks, Egidijs Valeiša un Radiks Šajmijevs, kamēr Egons Kaurs startēs ar ne mazāk ātro “Ford Fiesta Proto”.

Astoņas ekipāžas pieteikušās cīņai “LRC1” grupā, starp tiem arī pieredzējušie Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuri pērn līdzjutējiem rallija trasēs atrādīto “BMW” nomainīs pret pilnpiedziņas “Mitsubishi”, allaž ātrie Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, kuri iepriekšējā sezonā šajā ieskaitē kļuva par vicečempioniem, arī Aleksandrs Mihailovs/Normunds Kokins, kuri startēs ar “Neiksans Rallysport” sagatavoto “Ford Fiesta NRC”, un Staņislavs Travņikovs/Aleksejs Bašmakovs.

Desmit ekipāžas piedalīsies cīņā “LRC2” grupā – te favorīti būs 2018. gada čempioni Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Deviņas ekipāžas arī priekšpiedziņas kategorijā “LRC3”, kur trasē redzēsim topošos pasaules čempionāta dalībniekus Mārtiņu Sesku un viņa jauno stūrmani Krišjāni Cauni. Savu ātrumu Alūksnes sniegotajos ceļos mēģinās parādīt igaunis Rolans Pūms, kurš šogad, tāpat kā Sesks, startēs pasaules rallija čempionāta “Junior WRC” klasē. Deviņas ekipāžas Alūksnē cīnīsies “LRC4” grupā, arī atraktīvais lietuvietis Martins Samsons ar savu “BMW M3”, 14 ekipāžas pieteikušās dalībai “LRC5” grupā, bet deviņi spēkrati būs redzami vēsturisko auto klasēs.

Igaunijas čempionāta vērtējumā uz starta stāsies 53 ekipāžas, vairums no kurām cīnīsies arī par ieskaites punktiem Latvijas čempionātā.

Rallijsprinta ieskaitē pieteikušās 26 ekipāžas. Starp tām ir 2018. gada “1600” klases čempioni Andris Putniņš un Raimonds Gļauda, kuri startēs “2000” klases ieskaitē, tāpat startēs “2WD Open” čempioni Jānis Grīnbergs un Jānis Strazdiņš, “4WD” čempioni Vigo Rubenis un Kristaps Eglīte, pērnās sezonas “4WD Open” klases uzvarētāji Mareks Švarcs-Švampāns un Armands Lūkins, arī 2018. gada “Klasika 3000” klases pirmās vietas ieguvēja, lietuvieša Justa Simaškas ekipāža, kas šoreiz cīnīsies “2WD Open” vērtējumā.

“Rally Alūksne” dalībnieku saraksts: LRČ