Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Lēbs atgriežas rallijā "Hyundai" komandas sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Lēbs atgriežas rallijā "Hyundai" komandas sastāvā
Sebastjēns Lēbs. Foto: wrc.com

Franču autosporta leģenda Sebastjēns Lēbs ir panācis vienošanos ar “Hyundai” rūpnīcas komandu, un 2019. gada sezonā atkal startēs pasaules rallija čempionātā (WRC). Šodien par to tika paziņots oficiāli.

Dažādi resursi internetā jau trešdien vēstīja, ka deviņkārtējais WRC čempions kontraktu jau noslēdzis, tomēr neviena no pusēm komentārus nesniedza.

Šodien “Hyundai Motorsport” vienība nāca klajā ar paziņojumu, ka līgums ar Lēbu ir noslēgts uz diviem gadiem, bet nākamajā sezonā viņš aizvadīs daļu no posmiem. Ar to pašu auto citos posmos startēs Danijs Sordo.

Lai gan Montekarlo rallijam tika pieteikti Tjerī Noivils, Andreass Mikelsens un Sordo, kļuvis zināms, ka Sordo vietā tomēr startēs Lēbs, kurš piedalīsies arī otrajā posmā Zviedrijā. Meksikā uz starta stāsies Sordo, bet turpmākā šo pilotu programma tiks atklāta vēlāk.

Līdz šim Lēbs startēja pasaules rallijkrosa čempionātā (WRX), taču “Peugeot” rūpnīca paziņoja, ka nākamgad šajās sacensībās vairs nepiedalīsies. Līdz ar to arī Lēba nākotne kļuva neskaidra, vien bija zināms, ka “PH Sport” vienības sastāvā viņš ar “Peugeot 3008DKR” janvārī stāsies uz starta Dakaras rallijā.

Lai gan daudzi uzskatīja, ka Lēbs nevarēs piedalīties gan Montekarlo rallijā, gan Dakaras rallijā, tagad zināms, ka tas tomēr notiks.

Pasaules rallija čempionātā Lēbs uz pilnu slodzi nav startējis piecus gadus, bet šosezon aizvadīja trīs sacīkstes “Citroen” komandas sastāvā, gūstot uzvaru Spānijas posmā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2018-12-13 16:16, pirms 5 gadiem
Laba ziņa rallija interesntiem. Beidzot tas dīķis ir sakustējies. Vēl kāda komanda ienāktu, vispār būtu super.