Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Rallijā ''Sarma'' līdzjutējus, iespējams, iepriecinās kāda vēl Latvijā neredzēta ekipāža

Rallijā ''Sarma'' līdzjutējus, iespējams, iepriecinās kāda vēl Latvijā neredzēta ekipāža
Foto: Dace Janova

Nenoliedzami rallijs Sarma ir viens no visgaidītākajiem un iemīļotākajiem rallijiem Baltijas reģionā. 2017. gadā ieviestais vienas dienas sacensību formāts lieliski attaisnoja organizatoru "Gulbenes AUTO – MOTO" cerības un guva ļoti pozitīvas atsauksmes.

Tādēļ rallijs Sarma arī 2018. gadā saglabās šo formātu – 10. februārī Gulbenes novadā notiks aizraujoša cīņa par uzvaru tradicionālajā ziemas rallijā, kā arī vērtīgajiem punktiem Latvijas un Igaunijas rallija čempionātos, kā arī Vēsturisko automobiļu kausā un Latvijas Rallijsprinta čempionātā.

Pēc gada pārtraukuma ralliju Sarma par savu čempionāta posmu atkal ir izvēlējušies ziemeļu kaimiņi, kuri vienmēr ir bijuši bieži viesi un pretendenti uz uzvaru rallijā. Igaunijas čempionāta dalībnieki papildinās rallija dalībnieku pulku. Tādējādi paredzams, ka abu valstu rallija čempionātu dalībnieku, rallijsprinta dalībnieku un vēsturisko auto rallija dalībnieku kopējais skaits pārsniegs septiņdesmit. Tajā pašā laikā par ralliju Sarma interesi ir izrādījuši daži ārvalstu sportisti, kuri domā par treniņu iespējām rallijā Sarma pirms WRC posma Zviedrijā. Iespējams, ka rallija līdzjutējus iepriecinās arī kāda vēl Latvijā neredzēta rallija ekipāža.

Rallija Sarma 2018 uzvarētāji tiks noskaidroti deviņos ātrumposmos, kuru kopējais garums būs 109,56 km. Tajā tiks iekļauti vairāki klasiskie rallija Sarma ātrumposmi, kas nav izmantoti vairāk kā desmit gadus. Neiztrūks arī pārsteigumi – viens no ātrumposmiem būs pilnīgi jauns. Turklāt, kā jau katru gadu, neizpaliks arī nakts ātrumposmi – ar diviem tādiem tiks noslēgts rallijs Sarma 2018. Jāpiemin, ka vēsturiskā rallija un rallijsprinta dalībniekiem būs jāveic saīsināta distance un tie finišu sasniegs krietni pirms tumsas iestāšanās.

Lai nodrošinātu raitu rallija norisi, rallija ceremoniālā atklāšana, līdzīgi kā pērn, notiks iepriekšējās dienas vakarā, pulksten 19:30. Rallija starts paredzēts 10. februārī pulksten 9:30 un pirmā sporta automašīna rallija finišu sasniegs pulksten 19:00. Sacensību diena tiks noslēgta ar apbalvošanas ceremoniju pulksten 21:00.

Plašāku informāciju par naktsmītnēm meklējiet Gulbenes novada tūrisma informācijas vietnē visitgulbene.lv Rallija Sarma jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook un Twitter, savukārt rallija gids un cita oficiālā informācija ir atrodama LRČ

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš
Rallija Sarma preses sekretārs


, 2017-12-14 07:03, pirms 6 gadiem
Un? Sviests
, 2017-12-14 07:59, pirms 6 gadiem
Ļoti labs rallijs. Šķiet, ka vienas dienas formāts sevi ataisno. Pa ilgiem laikam atkal jāaizbrauc būs rallijs pavērot.
, 2017-12-14 10:55, pirms 6 gadiem
Virsraksts un vienīgais teikums par tēmu (Iespējams, ka rallija līdzjutējus iepriecinās arī kāda vēl Latvijā neredzēta rallija ekipāža.) neļaus mierīgi gulēt rallija līdzjutējiem. Tāda intriga radīta! Vēl smakojošāk par dzeltenās preses ziņām.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying
1

Sesks par avāriju: "Veicu pārāk plašu ieeju līkumā"

Svētdien, 14. aprīlī “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža aizvadīja dramatiskiem notikumiem pārbagātu cīņu par Ungārijas rallija pjedestālu, bet, esot sacensību līderpozīcijā, sportistu centienus pēc uzvaras sacensību pirmspēdējā ātrumposmā apturēja nolauzts ritenis un sabojāta automašīnas piekare.
Sesks/Francis. Foto: FIA ERC

Pēc Seska izstāšanās Ungārijas ERČ triumfē Tempestini

Ungārijā aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmais posms, kurā pēc Mārtiņa Seska un Renāra Franča izstāšanās par uzvarētāju kļuva Simone Tempestini, kuram tā bija pirmā uzvara ERČ karjerā.