Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rovanpera nākamgad startēs ne vien Eiropā, bet arī Āzijā

Rovanpera nākamgad startēs ne vien Eiropā, bet arī Āzijā
Foto: Škoda Motorsport

Somu autosportists Kalle Rovanpera, kurš nākamgad "Škoda Motorsport" komandas sastāvā startēs pasaules čempionātā, gatavojas aizvadīt septiņus WRC2 klases posmus. Tāpat viņam paredzēti starti daudz eksotiskākās zemēs par Eiropu.

Jau vēstījām, ka Rovanpera, kurš aizvadītajās sezonā guva pieredzi sacensībās Latvijā, šonedēļ oficiāli kļuva par "Škoda Motorsport" rūpnīcas pilotu un tās sastāvā startēs 2018. gada pasaules rallija čempionātā.

Lai gan oficiāli vēl nav izziņota Rovanperas programma nākamajai sezonai, portāls "urheiluuutiset.com" vēsta, ka sportists izies uz starta Meksikā, Argentīnā, Spānijā, Francijā, Somijā, Korsikā un Velsā. Tāpat viņš turpināšot gūt pieredzi asfalta sacensībās Itālijas čempionātā un piedalīsies arī eksotiskā Āzijas-Klusā okeāna zonas čempionāta posmos.

Šogad Rovanpera jau aizvadīja pirmās divas sacensības pasaules čempionātā, Velsā un Austrālijā startējot ar "M-Sport" rūpnīcā sagatavotu "Ford Fiesta R5". Tika ziņots, ka tieši "M-Sport" komandu viņš izvēlēsies pirmajai pilnajai sezonai WRC2 klasē, taču otrdien tika paziņots, ka 17 gadus vecais Rovanpera kļuvis par "Škoda Motorsport" rūpnīcas pilotu un sacensībās piedalīsies ar "Škoda Fabia R5".

Tieši ar šī modeļa mašīnu "TGS Worldwide" komandas sastāvā Rovanpera startēja līdz šim, 2016. un 2017. gadā kļūstot par Latvijas čempionu rallijā. Šogad viņš piedalījās arī Somijas un Itālijas čempionātu posmos.

2018. gada sezonā "Škoda Motorsport" krāsas pasaules čempionātā pārstāvēs arī jaunais norvēģu rallija pilots Ole Kristians Veibijs. Sastāvā palicis arī 2017. gada WRC2 čempions Pontuss Tidemands, taču viņa galvenais pienākums nākamgad būs jaunās "Volkswagen Polo GTI R5" mašīnas testēšana un attīstīšana. Tāpat sastāvā palicis Jans Kopeckis, kurš aizvadītajā sezonā kārtējo reizi kļuva par Čehijas čempionu.

Jāpiemin, ka "Škoda Motorsport" pilots Gauravs Gils šogad uzvarēja Āzijas-Klusā okeāna zonas čempionātā, bet nacionālajos čempionātos rūpnīca tikusi pie kopumā 14 tituliem.

Izmantotie resursi:
UrheiluUutiset.com
Autosport


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.