Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija zaudē pasaules rallijkrosa čempionāta posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbritānija zaudē pasaules rallijkrosa čempionāta posmu
Foto: fiaworldrallycross.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Lielbritānijas posma rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad sacensības Silverstonas trasē nenotiks, jo nav ekonomiski izdevīgas. Kā zināms, visticamāk nenotiks arī posms Latvijā, par ko tika ziņots jau iepriekš, lai gan galējā kalendāra versija aizvien nav publiskota.

2018. gadā Lielbritānijas posms no Lidenhilas pārcēlās uz leģendāro Silverstonas trasi, sacīkstēm notiekot "Speedmachine" festivāla ietvaros. Tā laikā, paralēli rallijkrosa trasē esošajām cīņām, risinājās arī dažādi koncerti un citi atpūtas pasākumi.

Jautāts par to, vai pasākums nebija pietiekami kupli apmeklēts, čempionāta vadītājs Pols Belamijs sacīja: "Domāju, ka iemesli bija vairāki. Mums likās, ka daudzi līdzjutēji gribēs palikt kempingā, kā tas ir citos mūzikas festivālos. Realitātē tas nenotika, kas nozīmēja, ka vakarā viņiem bija jānokļūst mājās, bet, kā gan tas iespējams, ja tuvākā dzelzceļa stacija ir 30 minūšu attālumā? Sarīkojām autobusus uz dzelzceļa staciju, bet to neizmantoja pietiekami daudz mūzikas fanu. Tie, kas iespēju izmantoja, noteikti spēja izbaudīt šos koncertus, bet sarīkot tāda izmēra koncertus, ar tādām skatuvēm un gaismām, ir ārprātīgi dārgi. Kad esam tikai trešā puse, kas īrē visu šāda līmeņa trasi, tās ir lielas izmaksas."

Belamijs gan pauž cerību, ka tuvākajā nākotnē valstī atkal notiks viens no pasaules čempionāta posmiem, iespējams, atgriežoties Lidenhilā. Tāpat viņš apstiprina, ka 2020. gada sezonā vairs nebūs posma Kanādā, Truā-Rivjēras trasē. Galvenais iemesls tam ir ilgais ceļš pa okeānu ar kuģiem, kas nogādā sacensību vietā tehniku un pēc tam ved to atpakaļ uz Eiropu.

"Ļoti svarīgi mums bija atgriezties Vācijā," viņš skaidro. "Diemžēl tas nozīmē, ka Kanāda izkrīt no kalendāra, bet, lai tiktu uz turieni, mašīnas prom pavadīja ļoti ilgu laiku, kas bija grūti komandām. Līdz ar to mēs nebrauksim ne uz Kanādu, ne ASV kur posms pēdējo reizi notika 2018. gadā - red., kas būs liels līdzekļu ietaupījums komandām."

Kalendārā nākamgad atgriežas arī Portugāle, bet Latvijā posms pagaidām vairs nenotiks. Kopumā 2020. gada kalendārā ir 11 posmi, divi no kuriem pagaidām vēl nav nosaukti.

Provizoriskais 2020. gada "World RX" kalendārs: https://www.fiaworldrallycross.com/...

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati