Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Igaunis Tanaks pārsteidz un kļūst par Spānijas WRC rallija līderi

Igaunis Tanaks pārsteidz un kļūst par Spānijas WRC rallija līderi
Ots Tanaks
Foto: wrc.com

Par Spānijas WRC rallija līderi pēc pirmās dienas kļuvis igauņu sportists Ots Tanaks, kurš lietainos apstākļos bija ātrākais pilsētas Superspeciālajā ātrumposmā.

Pavisam kopā šajā rallijā uz starta izies 65 ekipāžas. Trīs dienās sportistiem kopā būs jāveic 19 ātrumposmi (321 km). Šis ir vienīgais rallijs WRC kalendārā, kur sportistiem būs jābrauc gan pa granti (rallija pirmā diena), gan asfaltu.

Situācija kopvērtējumā šobrīd ir tāda, ka Sebastjans Ožjē jau šajā posmā var kļūt par četrkārtējo WRC čempionu. Lai tas notiktu, Ožjē ir jāizcīna 16 punkti (trešā vieta un viens punkts Power Stage). Arī ražotāju ieskaitē VW var izcīnīt ceturto čempiontitulu. Lai to paveiktu, VW jāizcīna par 20 punktiem vairāk nekā ''Hyundai''.

Vispirms no rīta tika aizvadīti 2,97 kilometrus garš treniņa posms, kurā, braucot gan pa asfaltu, gan granti, ātrāko laiku uzrādīja WRC līderis Ožjē. Kā vēlāk atzina franču pilots, tad ātrākajam šajā posmā vajadzēja būt mājiniekam Dani Sordo, jo Ožjē vienā līkumā neesot nobremzējis un, izbraucot nepareizi, esot ieguvis papildus laiku. Otrs ātrākais treniņos bija Dani Sordo, bet trešais - Andreas Mikelsens. Augsto ceturto vietu ieņēma igauņu braucējs Ots Tanaks.

Vakarā pēc svinīgās atklāšanas tika dots starts pirmajam Superspeciālajam ātrumposmam, kas notika Barselonas pilsētas ielās. Slapjā trasē nedaudz negaidīti ātrāko laiku uzrādīja igaunis Ots Tanaks, kurš par 2,7 sekundēm apsteidza itāli Lorenco Bertelli, bet 3,5 sekundes atpalika Ožjē.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad brīdī, kad trasē devās Tanaks un Bertelli, tad vēl nelija, bet tad, kad trasē devās pārējie braucēji, tad sāka stipri līt, kas apgrūtināja braukšanu. ''Apstākļi bija tādi, ka galvenais bija nobraukt līdz galam. Biju ļoti uzmanīgs, jo zinu, ka šajā posmā nevar uzvarēt, bet gan var zaudēt ralliju, tāpēc esmu priecīgs ar rezultātu,'' tā teica Kriss Mīke.

WRC2 klasē ļoti ātrs bija čehs Jans Kopeckis, kuram ceturtā vieta absolūtajā ieskaitē. Četras sekundes viņam zaudēja zviedrs Pontus Tīdemans.

Piektdien braucēji veiks pirmos septiņus posmus, kas notiks pa granti un arī asfaltu.

Rezultāti pēc pirmā posma:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Tänak OttFord Fiesta RS WRC3:47.6
2.Bertelli LorenzoFord Fiesta RS WRC+2.7
3.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC+3.5
4.Kopecký JanŠkoda Fabia R5+5.0
5.Breen CraigCitroën DS3 WRC+5.2
5.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+5.2
7.Neuville ThierryHyundai i20 WRC '16+5.7
8.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+5.8

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...


, 2016-10-14 07:56, pirms 8 gadiem
Tāpat kā vienmēr nošķilsies
Foto: wrc.com
2

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.