Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs iekļūst Turcijas posma pusfinālā un saglabā trešo vietu kopvērtējumā

Nitišs iekļūst Turcijas posma pusfinālā un saglabā trešo vietu kopvērtējumā
Foto: www.qnigan.com

Vakar ar divām atlikušajām kvalifikācijas kārtām un finālbraucieniem noslēdzās "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) vienpadsmitais posms Turcijā. Prestižākajā Supercar klasē pēc trešās un ceturtās kvalifikācijas kārtas jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojās piektajā vietā un iekļuva pusfinālā. Pusfinālā Nitišs finišēja ceturtais, tādējādi finālā šoreiz neiekļūstot. Nitišs Turcijā ieguva 15 punktus un, ar kopsummā iekrātiem 182 punktiem, joprojām atrodas Pasaules RX kopvērtējuma trešajā vietā.

Pēc trešā kvalifikācijas kārtas brauciena starta Reinis Nitišs ierindojās otrajā pozīcijā un uzsāka četrus apļu garu sāncensību ar Edvardu Sandstromu (Edward Sandstöm). Lai gan Sandstorms dažādiem paņēmieniem centās Nitišu apsteigt, tas zviedru autosportistam neizdevās, un Nitišs spēja noturēt konkurentu aiz sevis, braucienu noslēdzot otrajā pozīcijā. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja septīto ātrāko laiku.

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis Nitišs startēja vienā braucienā kopā ar ātrākajiem trešās kārtas dalībniekiem un pēc starta ierindojās piektajā vietā. Brauciena laikā Nitišam neizdevās apdraudēt priekšā esošo konkurentu pozīcijas, tomēr līdz finišam viņš pakāpās vienu pozīciju augstāk, kad tehnisku iemeslu dēļ izstājās PG Andersons (PG Andersson). Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumu Nitišam piektais ātrākais laiks.

Četru kvalifikācijas kārtu kopsummā Reinis Nitišs iekrāja 151 ieskaites punktu, ierindojoties kopvērtējuma piektajā vietā un kvalificējoties pusfinālam. Pusfinālu Reinis Nitišs uzsāka no trešās starta vietas. Veiksmīgs starts padevās Peteram Solbergam (Petter Solberg), kuram drīz pēc starta Nitišs zaudēja pozīciju un atkāpās uz ceturto vietu. Brauciena turpinājumā Nitišs cieši sekoja Solbergam un piektajā aplī sagaidīja Pasaules RX čempiona kļūdu, pēc kuras viņam Solbergu izdevās apsteigt. Tomēr jau dažus līkumus vēlāk Solbergs nodemonstrēja čempiona cienīgu meistarību un, veicot atbildes manevru, apsteidza Nitišu. Reinim finišā ceturtā pozīcija, un Turcijas posmā bija jāiztiek bez dalības finālbraucienā.

“Šodien īsti neizdevās veikt nevienu tīru kvalifikācijas braucienu – te bija jācenšas apsteigt priekšā braucošais konkurents, te - jāsargā pozīcija no aizmugurē braucošajiem. Tomēr spēju uzrādīt konkurētspējīgus apļa laikus, kas ļāva ierindoties starp sešiem ātrākajiem braucējiem un startēt pusfinālā. Tas tikai vēlreiz pierāda, ka mūsu mašīnām potenciāls ir, tikai jāmāk pareizi to izmantot.

Pašam liels gandarījums, ka sezonas laikā man izdevies uzlabot savas braukšanas prasmes un šobrīd varu būt daudz agresīvāks, un trasē izmantot radušās situācijas. Tam piemērs ir Petera Solberga apdzīšanas manevrs – tādu pirms dažiem mēnešiem nebūtu pat iedomājies veikt!

Bija arī mazas kļūdiņas, kuras noteikti ņemsim vērā, kad gatavosimies sezonas pēdējam posmam Argentīnā. Šobrīd man ir teju divi mēneši laika, lai apkopotu visu sezonas gaitā iekrāto pieredzi. Lai saliktu visas gūtās mācības pareizajos plauktiņos un pēdējā posmā varētu parādīt savu labāko sniegumu!” apņēmīgs cīnīties līdz galam ir Reinis Nitišs.

Posms Turcijā īpaši veiksmīgs izvērtās Reiņa Nitiša komandas biedram Andreasam Bakerudam (Andreas Bakkerud), kurš iekļuva finālā un ļoti saspringtā cīņā spēja izcīnīt savu otro uzvaru šosezon. Pasaules RX posmā Itālijā Nitišs ieguva 15 punktus, tādējādi palielinot savu punktu summu līdz 182, kas ļauj nosargāt trešo vietu čempionāta kopvērtējumā un pārsvaru pār ceturtajā vietā esošu Timiju Hansenu (Timmy Hansen, 179 punkti) un Andreasu Bakerudu (173 punkti). Līderpozīcijā ar 250 punktiem atrodas Peters Solbergs. Otrajā vietā šobrīd ierindojas Tomas Heikinens (Toomas Heikkinen), kuram ir 200 punkti.

Pilnpiedziņas RX Lites klasē savu debiju šodien pieredzēja Jānis Baumanis. Baumanis pirmo reizi sacensībās startēja ar šīs klases automašīnu un visas nedēļas nogales laikā spēja uzrādīt stabilu rezultātu, kas vainagojās ar iekļūšanu finālā un finišu augstajā trešajā vietā.

Pasaules RX 2014. gada sezona noslēgsies Argentīnā, kur pēc septiņām nedēļām, 27. un 28. novembrī, norisināsies čempionāta pēdējais posms.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2014-10-13 11:45, pirms 10 gadiem
Reinim nepaveicās ar pusfinālu, daudz spēcīgāks kā otrais.

     [+] [-]

, 2014-10-13 12:52, pirms 10 gadiem
nja,jau kuro posmo aizdomīgi cīnās ar auto ātrumu,kamēr komandasbiedram iet uz urrāā...

     [+] [-]

, 2014-10-15 12:27, pirms 10 gadiem
Nav labi domāt, ka pirmā gadā pjedestāls var nebūt, tai pašā laikā apzinoties Reiņa talantu, bet varbūt tas, ka citi šobrīd rādās stiprāki kā sākumā būs laba motivācija jaunajai sezonai.