Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē palielina pārsvaru, Kubicam avārija (+video)

Ožjē palielina pārsvaru, Kubicam avārija (+video)
Foto: Volkswagen Motorsport

Pēc Austrālijas WRC rallija otrās dienas vadībā atrodas VW komandas pilots Sebastjans Ožjē, kuram seko komandas biedrs Jari Mati Latvala un Andreas Mikelsens.

Rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši posmi, no kuriem divu dopu garums bija gandrīz 49 kilometri. Ja no rīta ātrākais bija Latvala, tad pēcpusdienā visātrāk no visiem brauca Ožjē, kurš, beidzoties rallja otrajai dienai, pārsvaru pār Latvalu palielināja jau līdz 11,8 sekundēm. Trešais pēc divām dienām ir vēl viens VW pilots Mikelsens.

Jāpiezīmē, ka sākotnēji trešais bija Citroen braucējs Kriss Mīke, taču vēlāk tiesneši sportistam piešķīra minūtes sodu par trases saīsināšanu, jo kādā no līkumiem Mīke par daudz nogrieza trases iekšmalu. Lai arī šajā brīdī Mīke nekādu labumu neguva, tiesneši bija bargi.

Tikmēr 12.ātrumposmā pēc kādas garas taisnes kokā ieskrēja polis Roberts Kubica, kurš gan spēja turpināt ralliju. Kā vēlāk atzina poļu braucējs, tad kļūda tika pieļauta tāpēc, ka taisnes laikā viņa spidometra ierīču panelī iedegusies brīdinājuma lampiņa, kas esot braucēju izsitusi no līdzsvara.

WRC2 klasē līderis ir Nasers Al-Atija. Arī šajā klasē pēdējā Superspecial posmā neiztika bez piedzīvojumiem. Soms Jari Ketomā pamanījās avarēt, taču, pateicoties tiesnešiem un arī Otam Tanakam ar stūrmani, Ketomā tika atsviests atpakaļ uz riteņiem un viņš spēja sasniegt finišu, kas viņam joprojām ļauj atrasties trešajā vietā.

Rallija noslēdzošajā dienā braucējiem būs jāveic seši posmi.

Rallija rezultāti pēc otrās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC2:03:55.3
2.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC+11.8
3.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+25.3
4.Hirvonen MikkoFord Fiesta RS WRC+1:27.2
5.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+1.27.8
6.Ostberg MadsCitroën DS3 WRC+2:08.2
7.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+2:15.5
8.Neuville ThierryHyundai i20 WRC+3:52.4
9.Evans ElfynFord Fiesta RS WRC+3:59.0
10.Kubica RobertFord Fiesta RS WRC+4:59.2

Kubicas avārija:

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 00:26, pirms 10 gadiem
Kubica savaa elementaa hehe