Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vētra izposta Kouvolas nometni, latvieši paliek bez pajumtes

Juris Grīns
Juris Grīns

Vētra izposta Kouvolas nometni, latvieši paliek bez pajumtes
Edija Oša nometne Kouvolas vētrā
Foto: autocross.lv

Sestdienas vakars nesis negaisu un vētru ne tikai Latvijas daļās, bet arī Kouvolā, kur pulcējušies NEZ Rallijkrosa un Kroskartu čempionāta dalībnieki. Somijā dalībnieku parks pamatīgi nopostīts, sagrautas sportistu mājvietas. Lieli postījumi Edija Oša, Elisa Dukaļska, Kalles Markanena un citu braucēju nometnēs.

Lielākā postaža – jo lielākā nojume – manāma tieši Oša nometnē. Lielā, pie autobusa sāniem stiprināmā telts norauta un aiznesta vairākus metrus tālāk. Smaga situācija arī Dukaļska komandai – “norāvusies” arī trešā Super 1600 braucēja Kalles Markanena komanda.

Roberts Vītols ziņo, ka viņu nometne kārtīgi nostiprināta un palikusi pie zemes. Tajā vakarpusē pulcējās ļaudis un gaidīja nākamo vētras cēlienu.

Kouvolā sestdien tika aizvadītas pirmās kvalifikācijas. NEZ Rallijkrosā pirmajā kārtā 2000 klasē Māris Druva ierindojās trešajā vietā, bet Kristaps Grunte ieņēma piekto vietu, kamēr Super 1600 klasē otro vietu guva Roberts Vītols, aiz sevis atstājot Ediju Ošu un Elisu Dukaļski. Otrajā kvalifikācijā klasē 2000 Grunte guva uzvaru, bet Druva bija ceturtais, savukārt Super 1600 ieskaitē Vītolam otrā, Dukaļskim – trešā vieta, kamēr Ošs piedzīvoja izstāšanos.

“Sanāca pārāk šerpi,” vēsta Edijs Ošs. “Uzliku jaunas riepas, līdz ar to saķere bija ideāla. Izejā no džokera aizķēru riepas, kā rezultātā buferis pielocījās pie riepas un sāka to strīķēt. Dūmu mākonis pamatīgs. Tā kā daudz zaudēt neko nevarēju, stājos malā.”

NEZ Kroskartos CK 125 klasē pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Roberts Vītols, kurš, kā minēts, startē arī rallijkrosa ieskaitē, dala otro līdz ceturto vietu, kamēr CK 650 klasē Dāvis Tobiass pēc pirmās dienas ieņem dalītu otro/trešo pozīciju. CK 250 klasē Ingus Beļakovs pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā nestartēja pārrautās ķēdes un ieplīsušā motora bloka dēļ.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2017-08-13 16:37, pirms 7 gadiem
Redz, kāds Gundars Vētra nelietis.