Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pasaules rallijkrosa čempions Hansens izcīna vēl vienu titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pasaules rallijkrosa čempions Hansens izcīna vēl vienu titulu
Timijs Hansens. Foto: World RX

2019. gada pasaules čempions rallijkrosā Timijs Hansens svētdien nodrošināja sev vēl vienu titulu, kļūstot par virtuālā autosporta seriāla "World RX Esports" kopvērtējuma uzvarētāju. Noslēdzošajā posmā, kas notika "Killarney International" trasē Dienvidāfrikā, otro uzvaru sezonā tikmēr guva Šeins van Gisbergens.

Uz noslēdzošo posmu Hansens devās kā kopvērtējuma līderis, kamēr viņa tuvākais sekotājs bija Toms Blomkvists, kurš ir BMW rūpnīcas pilots dažādās autošosejas sacensībās un leģendārā WRC pilota Stiga Blomkvista dēls. Tieši Blomkvists labāk iesāka nedēļas nogali, uzvarot pirmajā kvalifikācijā, kamēr Hansens atbildēja ar labākajiem rezultātiem otrajā un ceturtajā kārtā. Tiesa, par sadursmi ar Van Gisbergenu trešajā kvalifikācijā, pasaules čempions tika pie piecu sekunžu soda.

Pusfinālos abi galvenie sāncenši startēja atsevišķi, Hansenam uzvarot savās, bet Blomkvistam – savās sacīkstēs. Pēc tam finālā bez viņiem startēja vēl arī Van Gisbergens, kā arī rallijkrosa braucējs Žonatans Pailē un mājinieks Deivids Perels, kurš ikdienā startē starptautiskās autošosejas sacīkstēs.

Startā vadību pārņēma Van Gisbergens, kamēr Hansens pirmajā līkumā “aizcirta durvis” Blomkvista priekšā, kuram starts nepadevās tas veiksmīgākais, un priekšā tika arī Pailē. Notikumi attīstījās strauji. Pēc tam uz trešo pozīciju pakāpās Perels, kurš ceturtajā aplī apdzina arī Hansenu. Tajā pašā aplī vēlāk Blomkvists ietrieca sienā Hansenu, kuram nācās atkrist uz pēdējo pozīciju, bet dramatiskie notikumi ar to vien nebeidzās. Trešajā vietā nokļuva Pailē, taču Blomkvistam izdevās tikt garām gan viņam, gan Parelam, finišējot otrajā pozīcijā, aiz uzvarētāja Van Gisbergena. Blomkvists atkrita uz trešo vietu, kad saņēma piecu sekunžu sodu par sadursmes izraisīšanu ar Hansenu, līdz ar to pie otrās vietas tomēr tika Perels.

Par “World RX Esports” čempionu kļuva pēdējā pozīcijā palikušais Hansens, kurš sezonas laikā neuzvarēja nevienā posmā, Blomkvistam kopvērtējumā otrā vieta, bet trešajā ierindojās Van Gisbergens, kurš vienu no posmiem izlaida, jo bija jāpilda savi tiešie pienākumi Austrālijas “Supercars” čempionātā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati