Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Esmu vienīgais, kurš iekļuvis finālos visos šī gada posmos"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis: "Esmu vienīgais, kurš iekļuvis finālos visos šī gada posmos"
Jānis Baumanis. Foto: Tom Banks

Tradīcijām bagātajā Spā trasē aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas trešais posms "Spa World RX of Benelux". Aizraujošā cīņā latviešu sportistam Jānim Baumanim izdevās iegūt tiesības startēt fināla braucienā, kur cīņā ar citiem pasaules labākajiem rallijkrosa braucējiem finišs tika sasniegts piektajā vietā.

Atšķirībā no sestdien notikušajiem braucieniem, šoreiz trase bija pilnībā sausa un sacensības risinājās drēgnos, taču saulainos apstākļos. Pēc lieliskā snieguma sestdien, Baumanim trešo kvalifikācijas braucienu bija iespēja aizvadīt kopā arpašiem ātrākajiem otrās kvalifikācijas pilotiem. Pēc pamatīgas kontaktcīņas pirmajos pagriezienos Baumanis iekārtojās otrajā pozīcijā aiz Liama Dorana. Aizvadot četrus stabilus apļus, kopējā ieskaitē tika ieņemta astotā pozīcija.

Cīņas ar Doranu turpinājās arī pēdējā kvalifikācijas braucienā. Baumanis prasmīgi spēja noturēt britu braucēju sev aizmugurē un savu braucienu noslēdza uzreiz aiz iepriekšējā posma uzvarētāja Timija Hansena. Četru braucienu summā tika ieņemta astotā vieta, kas deva iespēju pusfinālā startēt no otrās rindas.

Pareiza regulējumu izvēle un fantastiskas braukšanas prasmes ļāva Jānim sniegt atbildes triecienu un pieveikt Hansenu. Finišā Baumanim otrā vieta un garantēta dalība "Spa World RX of Benelux" fināla braucienā.

Baumanis kļuva par vienīgo pasaules čempionāta dalībnieku, kurš startējis visu trīs šīs sezonas posmu finālos. Diemžēl sapnis par pjedestālu izdzisa jau pirmajā aplī, kad Dorans veica neapdomīgu manevru, ietriecoties Jāņa "Ford Fiesta" spēkratā. Kontakta rezultātā pamatīgi cieta Baumaņa mašīnas vadāmība. Pēc varonīgas cīņas sešu apļu garumā latviešu sportists ieguva piekto vietu.

Nedēļas nogales laikā Beļģijā Baumanis izcīnīja 16 punktus, kas ļauj saglabāt ceturto pozīciju čempionāta kopvērtējumā, taču otrajā vietā esošais Timijs Hansens vairs ir tikai sešu punktu attālumā.

Jānis Baumanis: "Lielākais prieks ir par pusfinālu. Pēc ceturtās kvalifikācijas kārtas spējām atrast vajadzīgo ātrumu. Tieši starti un pirmais pagrieziens šajās sacensībās mani priecēja visvairāk. Katrā braucienā tika pieņemts taktiski pareizs lēmums, kas tika veiksmīgi īstenots arī trasē. Pamatīgu Spā masāžu man šodien sniedza Dorans. Arī finālā piedzīvojām kontaktu. Aizmugurējais ritenis tika aizlocīts un nopietni pacīnīties vairs nevarēju, lai arī cik ļoti vēlējos iegūt augstāku vietu. Liels paldies visai komandai un līdzjutējiem par atbalstu. Cepuri nost komandas priekšā un pats arī esmu priecīgs par savu sniegumu, ņemot vērā pirmās kvalifikācijas notikumus. Esmu vienīgais čempionāta dalībnieks, kurš šogad sasniedzis visus finālus. Tas, protams, vērtējams ar pamatīgu plusa zīmi."

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš