Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas WRC treniņos ātrākais Rovanpera, Sesks līderis JWRC klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Zviedrijas WRC treniņos ātrākais Rovanpera, Sesks līderis JWRC klasē
Kalle Rovanpera

Zviedrijas WRC rallija treniņbraucienos ātrāko laiku uzrādījis bijušais Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera (''Toyota Yaris WRC''), kurš šogad pārstāv ''Toyota'' rūpnīcas komandu. Tikmēr JWRC klasē ātrākie bija Mārtiņš Sesks/Renārs Francis (''Ford Fiesta R2T19'').

Shakedown posms, kura garums bija nedaudz vairāk par septiņiem kilometriem, tika aizvadīts pa sasalušu granti, kas apstākļus padarīja ļoti viltīgus, jo radžotās riepas ātri vien zaudēja radzes.

Ātrākais 7,21 kilometrus garajā posmā bija Kalle Rovanpera, kurš savu ātrāko rezultātu uzrādīja noslēdzošajā ceturtajā braucienā. 3,5 sekundes viņam zaudēja Sebastjans Ožjē (''Toyota Yaris WRC''), bet 3,6 sekundes atpalika Elfins Evans (''Toyota Yaris WRC''). Pēc viena no braucieniem Rovanperas stūrmanis servisa parkā parādīja, ka vienai riepai palikusi tikai viena radze.

Ceturtais bija Kreigs Brīns (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kuram šis ir pirmais WRC rallijs šogad un kurš aizstāj Sebastjanu Lēbu. Piekto ātrāko laiku uzrādīja Ots Tanaks, kurš, kā zināms, Montekarlo WRC rallijā piedzīvoja smagu avāriju.

Lielu izbīli piedzīvoja soms Tēmu Suninens (''Ford Fiesta WRC''), kurš kādā taisnē zaudēja kontroli pār automašīnu, kas lielā ātruma izslīdēja no trases. Par laimi, sportists tikai nedaudz sabojāja automašīnas aizmuguri, taču ekipāža bija tuvu tam, lai piedzīvotu daudz nopietnāku avāriju.

WRC2 klasē ātrākais bija Mads Ostbergs, bet otrais, atpaliekot 2,9 sekundes, bija Nikolajs Grjazins, kurš šogad startē ''Hyundai'' rūpnīcas komandā, bet iepriekš viņš pārstāvēja latviešu SRT vienību.

JWRC klasē ātrākie bija Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri kopā veica divus braucienus. Otrais finišēja itālis Fabio Andolfi (''Ford Fiesta R2T19''), kurš mūsu ekipāžai zaudēja 1,4 sekundi. Trešais – bijušā WRC pilota Heninga Solberga dēls Oskars Solbergs (''Ford Fiesta R2T19''), kurš atpalika 3,6 sekundes. Jāpiebilst, ka uz starta neizgāja divi līderi – Toms Kristensons un Kens Torns.

Piektdien tiks aizvadīta rallija pirmā diena, kurā sportistiem pa ledu, sniegu un sasaluši granti būs jāveic četri ātrumposmi (65 km).

Treniņu rezultāti - ŠEIT.

Izmantotie resursi:
WRC.com® | FIA World Rally Championship |...