Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Opel" sastāvā iekļauj sievieti, plānots starts arī Latvijā

"Opel" sastāvā iekļauj sievieti, plānots starts arī Latvijā
Foto: worldrallyblog.com

Opel Motorsport rūpnīca apstiprinājusi, ka 2017. gadā jau ceturto sezonu pēc kārtas pieteikusies FIA ERC Junior čempionātam. Komanda dalībai ERC Junior U27 pieteikusi trīs ekipāžas, kas brauks ar R2 klases automašīnām un Pirelli riepām.

Jari Hutunens, Kriss Ingrams un Tamāra Molinaro startēs visos sešos ERC Junior U27 posmos ar Adam R2, rūpnīcas atbalstītajai Opel komandai cenšoties izcīnīt trešo ERC Junior titulu pēc kārtas, sekojot Emila Bergkvista (2015) un Marijana Grībela (2016) panākumiem.

Hutunena dalība ir balva par viņa uzvaru Vācijā bāzētajā ADAC Opel Rallye Cup, kur 22 gadus vecais soms uzvarēja sešos no septiņiem posmiem. Būdams Markusa Grenholma, divkārtējā pasaules rallija čempiona, protežē, Hutunens startēs ADAC Opel Rallye Junior Team sastāvā kopā ar Anti Linaketo, savu 37 gadus veco stūrmani no Somijas.

Pēc piekāpšanās Grībelam cīņā par pagājušā gada ERC Junior čempiona titulu, Lielbritānijas pārstāvis Ingrams atgriežas Junior klasē uz ceturto sezonu, neapšaubāmi esot viens no favorītiem cīņā par galveno balvu – 100 000 EUR stipendiju dalībai 2018. gada ERC Junior U28 čempionātā, kur dalībnieki sacenšas ar R5 klases automašīnām. 22 gadus vecais braucējs 2016. gadā uzvarēja FIA ERC3 ieskaitē un turpinās sadarbību ar 22 gadus veco britu stūrmani Eliotu Edmondsonu.

19 gadus vecajai itāļu braucējai Molinaro dalība šī gada ERC Junior U27 čempionātā ir vēl viens būtisks solis uz priekšu pēc testiem ar Adam R2 pagājušajā sezonā. Viņas programma ir radīta sadarbībā ar Opel, Pirelli un Red Bull, un dos itāļu braucējai iespēju krāt sacensību pieredzi. Austriete Urzula Meirhofere, 32, būs viņas stūrmane.

„Pēc diviem ERC Junior čempionu tituliem, Opel Rallye Junior Team noteikti ir pakļauti papildu spiedienam, jo atrodamies favorītu lomā,” stāsta Opel Motorsport vadītājs Jorgs Šrots. „Taču mēs esam priecīgi pieņemt šo izaicinājumu un mūsu jaunajai komandai ir lielisks dažādu braukšanas stilu sajaukums. Neraugoties uz savu vecumu, Kriss jau ir iekrājis ievērojamu starptautisko pieredzi, Jari savu milzīgo talantu parādīja ADAC Opel Rallye Cup, un Tamāra sper pirmos soļus savā rallija karjerā. Būs aizraujoši redzēt. ko šie trīs braucēji varēs panākt neraugoties uz šī brīža dažādo pieredzes līmeni!”

Žans-Batiste Lē, ERČ koordinators, bija priecīgs par Opel dalību ERC Junior: „Rūpnīcas komandas dalība ERC Junior kalpo ne tikai par atskaites punktu citiem jaunajiem braucējiem, bet arī palīdz talantīgiem pilotiem demonstrēt savu meistarību starptautiskā līmenī!”

ERC Junior čempionāts notiks sešos posmos, sezonai sākoties ar grants ralliju Azores Airlines Rallye no 30. marta līdz 1. aprīlim. Tam sekos asfalta posms Rally Islas Canarias (4.-6. maijs), Rally Rzeszow (Polija, 3.-5. augusts), Barum Czech Rally Zlin (Čehija, 25.-27. augusts) un Rally di Roma Capitale (Itālija, 15.-17. septembris). Grants seguma Rally Liepāja Latvijā 6.-8. oktobrī būs sezonas noslēguma posms.

Izmantotie resursi:
RALLY LIEPAJA


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
3

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.