Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē soli no uzvaras Zviedrijā, kuru naktī piemeklē brīnums

Ožjē soli no uzvaras Zviedrijā, kuru naktī piemeklē brīnums
Sebastjans Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Zviedrijas WRC rallija divām dienām joprojām vadībā atrodas franču rallija braucējs Sebastjans Ožjē, kuram 17 sekundes zaudē Heidons Padons no ''Hyundai'' vienības. Trešais ir Mads Ostbergs no ''M-Sport'' vienības.

Jau ziņojām, ka pāris dienas pirms Zviedrijas WRC rallija nebija ne sala, ne sniega, tāpēc rallija norise bija apdraudēta. Vēlāk tika paziņots, ka rallijs notiks, taču ātrumposmu skaits tiks samazināts.

Par prieku organizatoriem un faniem, pirms rallija uznāca sals, kas trasi sasaldēja, tāpēc rallijs varēja notikt. Lai arī visi bija samierinājušies, ka rallijs norisināsies neraksturīgos ziemas apstākļos (bez sniega, bet ar sasalušu granti), naktī uz sestdienu notika brīnums, jo Zviedrijā rallija norises reģionā sāka stipri snigt, kas visus ātrumposmus padarīja baltus un sniegotus. Tika ziņots, ka vietām esot uzsnigusi 20 centimetrus bieza sniega kārta.

Sestdien sportistiem bija jāveic pieci posmi, kur trijos dopos ātrākais bija Jari Mati Latvala, bet divos ātrumposmos nepārspēts palika Ožjē, kurš gan vienā ātrumposmā savam komandas biedram zaudēja ap 40 sekundēm. Kā vēlāk atzina Ožjē, tad, braucot pirmajam, viņam bija jācīnās ar sniegu un jāattīra trase. Tikmēr sportisti, kuri brauca vēlāk, spēja uzrādīt ļoti ātru laikus, jo apstākļi viņiem bija labāki.

Pēc divām dienām Ožjē joprojām ir līderis, kuram 17,1 sekundes zaudē Heidons Padons, bet 42,3 sekundes atpaliek Mads Ostbergs. Augstajā vietā atrodas igauņu pilots Ots Tanaks. Neveiksmīgi šī diena iesākās un beidzās M-Sport komandas jaunajam pilotam Ērikam Kamillī, kurš jau pirmajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju.

WRC2 klasē pirmais ir pagājušā gada M-Sport rūpnīcas komandas pilots Elfins Evans, kuram 17,9 sekundes zaudē Pontus Tīdemans.

Rallija izšķirošajā dienā sportistiem būs jāveic tikai viens ātrumposms.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC1:52:04.7
2.Paddon HaydenHyundai i20 WRC '16+17.1
3.Østberg MadsFord Fiesta RS WRC+42.3
4.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+1:07.4
5.Tänak OttFord Fiesta RS WRC+1:31.6
6.Sordo DaniHyundai i20 WRC '16+1:56.3
7.Solberg HenningFord Fiesta RS WRC+2:17.2
8.Breen CraigCitroën DS3 WRC+2:20.8
9.Evans ElfynFord Fiesta R5+4:44.7
10.Tidemand PontusŠkoda Fabia R5+5:12.6

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...