Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazina ekipāža ātrākā "Rally Alūksne" testu ātrumposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazina ekipāža ātrākā "Rally Alūksne" testu ātrumposmā
Nikolaja Grjazina ekipāža
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ar Nikolaja Grjazina uzstādītu ātrāko rezultātu aizvadīti Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmā posma "Rally Alūksne 2017" treniņbraucieni.

"Shakedown" ātrumposms, kurā sportistiem bija iespēja trenēties divu stundu garumā, bija nedaudz vairāk par trīs kilometriem garš. Kopumā izdevību patrenēties izmantoja 32 ekipāžas, bet no vadošajiem sportistiem uz starta neizgāja Jānis Vorobjovs, Kalle Rovanpera, Ranno Bundsens un citi.

Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs (“Škoda Fabia R5”) veica trīs braucienus, pēdējā no tiem sasniedzot laiku viena minūte un 40.4 sekundes. Arī lietuvieši Vitauts Šveds/Žilvins Sakalausks (“Mitsubishi Lancer Evo X”) veica trīs braucienus un ātrākie bija pēdējā, zaudējot Grjazinam 2.5 sekundes. Tāpat trīs mēģinājumi un labākais laiks pēdējā no tiem Jānim Berķim/Edgaram Čeporjum, kuri debitē pie "Ford Fiesta R5" stūres. Viņi no Grjazina ekipāžas atpalika 4.8 sekundes.

No viena tilta piedziņas ekipāžām ātrākie bija lietuvieši Egidijs Valeiša/Povils Reiss, kuri startē ar aizmugures piedziņas "BMW M3". Absolūtajā ieskaitē viņi bija piektie ātrākie.

Treniņā startēja arī titulētā autosportista Petera Solberga dēls Olivers, kurš "Sports Racing Technologies" sastāvā ar "Peugeot 208 R2" šogad aizvadīs savu pirmo sezonu rallijā, piedaloties tieši sacīkstēs Latvijā. Kopējā ieskaitē Olivers Solbergs ieņēma 12. pozīciju, kā arī bija trešais ātrākie priekšpiedziņas vērtējumā.

Jau plkst. 18:45 Alūksnē, Brūža ielā 8 gaidāms ceremoniālais starts, bet plkst 19:33 sāksies pirmais ātrumposms. Kopumā šovakar gaidāmi trīs ātrumposmi, kas notiks tumsā, bet vēl septiņi risināsies sestdien.

"Rally Alūksne 2017" treniņa rezultāti ("Top 10")

VietaPilotsValstsAutoRezultāts
1.Nikolajs GrjazinsLATŠkoda Fabia R51:40.41
2.Vitauts ŠvedsLTUMitsubishi Lancer Evo X+2.58
3.Jānis BerķisLATFord Fiesta R5+4.86
4.Dmitrijs FeofanovsLATMitsubishi Lancer Evo IX+7.91
5.Egidijs ValeišaLTUBMW M3+8.28
6.Kristo SubiESTHonda Civic Type-R+9.27
7.Rünno UbinhainESTSubaru Impreza+9.50
8.Rolands PūmsESTFord Fiesta R2+9.72
9.Mikolajs KempaESTMitsubishi Lancer Evo IX+10.70
10.Vitauts PožerinisLTUMitsubishi Evo+11.08