Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ ar "Rally Alūksne" startēs jaunā rallija sezona, pieteikušās spēcīgas ekipāžas

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ ar "Rally Alūksne" startēs jaunā rallija sezona, pieteikušās spēcīgas ekipāžas
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Piektdien, 15.janvārī ar “Rally Alūksne” ceremoniālo startu Alūksnē, Brūža ielā 7 tiks atklāta jaunā rallijsprinta sezona. “Rally Alūksne”starta sarakstā atrodamas vairāk nekā 50 ekipāžas, to vidū bez Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionāta dalībniekiem arī ne viens vien spēcīgs rallija braucējs, kuri šīs ziemas sacensības izmantos kā pirmo iespēju sacīkšu režīmā iesildīties jaunajai sezonai.

Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins pērn tieši “Rally Alūksne” ar uzvaru absolūtajā vērtējumā debitēja pilnpiedziņas klasē, lai gan pārējo sezonas daļu aizvadīja ar priekšpiedziņas auto. Sirmacis Alūksnē šogad ar pirmo starta numuru atkal sēdīsies pie “Mitsubishi Lancer Evo IX” stūres.

Kopā “4WD Open” klasē pieteikušās vienpadsmit ekipāžas, tai skaitā arī Raimonds Kisiels/Arnis Ronis, kuri šogad plāno startēt piecās rallija sacensībās ar “Škoda Fabia R5” automobili.

Arī Kalle Rovanpera/Risto Pietilainens, pērnā gada Latvijas čempioni rallijsprintā “2WD Open” klasē, nolēmuši pievērsties pilnpiedziņai un šis būs viņu pirmais starts ar jaudīgo “Škoda Fabia S2000” auto.

Spēcīgi konkurenti uz uzvaru sacensību absolūtajā ieskaitē solās būt arī Jānis Berķis/Edgars Čeporjus (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kā arī Edijs Bergmanis/Edgars Grīns (“Mitsubishi Evo”), kuri šogad kļuvuši par ASRT rallija komandas braucējiem.

11 pieteikumi atrodami “2WD Open” klasē, kur ar jauno “Ford Fiesta R2T” turbo automašīnu startēs Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, kamēr bijušais “LMT Autosporta Akadēmijas” audzēknis Emīls Blūms atgriezies pie “Honda Civic” stūres, bet viņa stūrmane Alūksnē būs Rūta Lībiete.

Spēcīgi konkurenti viņiem būs Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs (“Peugeot 208 R2”), Mārtiņš Sesks/Renis Vilsons (“Ford Fiesta R2”), kā arī Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks (“BMW Compact”) un Jānis Cielēns/Salvis Rambols (“VW Golf II”).

4WD ieskaitē apstiprinātas sešas ekipāžas, starp tām Ints Jeršovs/Gints Bērze (“Subaru Impreza”), Mareks Švarcs/Armands Lūkins (“Subaru Impreza”), Mikus Neško/Mārtiņš Briedis (“Subaru Impreza”), kā arī viens no līdz šim ātrākajiem supersprinta braucējiem Vigo Rubenis (“Subaru Impreza”), kurš šogad pievērsies rallijsprintam un startēs ekipāžā ar Kristapu Eglīti.

Klasē 1600 šoreiz sacentīsies Jāņa Vanaga, Kaspara Kola un Ata Ozoliņa ekipāžas , bet “2WD Open A” ieskaitē – četras ekipāžas, starp tām spēcīgie lietuvieši Egidijus Valeiša/Povilas Reisas (BMW M3) un latvieši Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis (“Renault Clio”).

4WD Open A klasē trīs ekipāžas, starp tām pazīstamā Lietuvas vienība Martinas Samuitis/Ramūnas Šaučikovas (“Mitsubishi Lancer Evo X”). Tā kā šis būs ne vien Latvijas, bet arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta pirmais posms, lietuvieši aizvadīs savstarpējās cīņas par punktiem savās ieskaites klasēs .

Jāatgādina, ka papildus motivācija cīņā par uzvaru būs viena tilta piedziņas ekipāžām, jo, pateicoties “Rally Alūksne” atbalstītājiem, ātrākajai no tām tiks piešķirta naudas balvu 1000 EUR apmērā.

Turpinot iepriekšējo gadu „Rally Alūksne” tradīcijas, arī šogad ātrumposmos skatītājiem ieeja būs bez maksas.

Gan skatītājus, gan dalībniekus 15.un 16.janvārī Latgales ielā 2a gaidīs kafejnīca „Prelūdija”, kas ir izveidojuši īpašu ēdienkarti un sola savus viesus apkalpot rallijsprinta cienīgā ātrumā.

Ātrumposmu kartes un skatu vietu apraksti atrodami sacensību oficiālajā mājas lapā 4rati.lv.

Rallijsprintu „Alūksne 2016” organizē Autosporta klubs „Alūksne” sadarbībā ar LAF Standartautomobiļu komisiju un Alūksnes novada domi.

Sacensības atbalsta uzņēmumi 4plus, AutoKada, ASRT, ADRem auto, ZB Auto, Marienburga, Apiņi, SLB, Jaunsētas, Veltījums Jums, Sorma, Prelūdija, Akvedukts, e-mežs, Skudra Auto, , Red Bull, Latvijas Nafta, Ramirent.

Informatīvo atbalstu rallijsprintam „Alūksne 2016” nodrošina "4rati.lv", Radio Tev, Malienas Ziņas, Tavs auto, "rally.ee".

Informāciju sagatavoja:
Dace Janova,
“Rally Alūksne 2016” preses centra vadītāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-13 19:23, pirms 8 gadiem
Patīk,ka turpina aizsākto ļaujot apmeklēt šo pasākumu par baltu velti,tā,ka būs gribot negribot jāiziet paskatīties