Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Medijs: Lēbs noslēdzis līgumu ar ''Hyundai Motorsport''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Medijs: Lēbs noslēdzis līgumu ar ''Hyundai Motorsport''
Sebastjēns Lēbs.
Foto: wrc.com

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Lēbs noslēdzis līgumu ar ''Hyundai Motorsport'' komandu par startēšanu tās sastāvā 2019.gada sezonā, ziņo autosport.com.

Pēc tam, kad ''Citroen Racing'' paziņoja, ka 2019.gadā tā WRC startēs ar divām mašīnām, kā arī pēc ''Peugeot'' lēmuma pamest pasaules rallijkrosa čempionātu, Lēbs, kurš šobrīd gatavojas Dakaras rallijam, bija neziņā par savu nākotni, atzīstot, ka viņam pagaidām neesot variantu, kur braukt.

Taču trešdien prestižais autosporta medijs Autosport.com paziņojis, ka Lēbs ir noslēdzis līgumu ar ''Hyundai'' vienību par startēšanu tās sastāvā 2019.gada sezonā.

Līdz šim Lēbs visu savu karjeru pārstāvēja PSA grupu, kas viņam ļāva WRC braukt ar ''Citroen'', bet Dakaras rallijā ar ''Peugeot'', taču pēc pēdējiem notikumiem, kad ''Peugeot'' aizgāja no Dakaras rallija, bet ''Citroen'' samazinās auto skaitu WRC čempionātā, Lēbs paliek bez iespējas startēt kādā no šiem čempionātiem.

Ja Lēbs tiešām noslēgs līgumu ar ''Hyundai'' (oficiāls paziņojums par līgumu varētu tikt paziņots ceturtdien), tad šis būs Lēba pirmais līgums, kas noslēgts ārpus PSA grupas.

Šobrīd nav zināms, cik un kādos posmos Lēbs varētu braukt, kā arī šobrīd nav zināms ''Hyundai'' gala sastāvs. Līgums uz nākamo sezonu ir Tjerī Noivilam un Andreasam Mikelsenam. Tikmēr sākotnēji bija ziņots, ka Dani Sordo un Heidons Padons varētu dalīt trešo mašīnu.

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 19:36, pirms 5 gadiem
Tas ir kautkas ļoti interesants Loebs pirmo reizi nebraukt ar Franču autiņu

     [+] [-]

, 2018-12-12 20:31, pirms 5 gadiem
Paredzu, ka Lēbs kā pamatnodarbošanos izvelēsies braukt rallijkrosā ar Hyundai, un dažus rallijus WRC. Hyundai būs baigi pacēlis akcijas. Manuprāt, Red Bull un Ogier kopīgā stratēģijā noņēma no trases Lēbu Citroenā.