Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs: "Keiptaunas posmā pārbaudīšu, cik spēcīgs esmu pret RX2 klases pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs: "Keiptaunas posmā pārbaudīšu, cik spēcīgs esmu pret RX2 klases pilotiem"
Reinis Nitišs ar RX2 auto. Foto: Facebook.com/ReinisNitissOfficial

Aizvadītās sezonas Eiropas čempions rallijkrosā Reinis Nitišs startēs nākamās nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Keiptaunā, kur cīnīsies RX2 seriāla ieskaitē.

Vairākas sezonas aizvadījis pasaules rallijkrosa čempionāta spēcīgākajā klasē “Supercar”, tostarp 2014. gadā izcīnot uzvaru vienā no posmiem un gūstot godalgoto trešo vietu kopvērtējumā, šogad Nitišs piedalījās Eiropas čempionāta ieskaitē, kļūstot par “Supercar” čempionu. Lai gan “Euro RX” sezona jau beigusies, sportists plāno startēt pasaules čempionāta pēdējā posmā, kas notiks 24. un 25. novembrī.

Tur viņš pārstāvēs latviešu komandu “Sports Racing Technologies”, kuras sastāvā pilnu sezonu RX2 čempionātā šogad aizvada Vasīlijs Grjazins. Savukārt pirms neilga laika Nitišs ar “Supercar Lites” klases auto jau startēja “RallyX Nordic” čempionāta finālposmā Zviedrijā, kur bija viens no ātrākajiem.

“Ar RX2 klases mašīnu biju braucis divas vai trīs reizes, bet tad mani uzrunāja “Sports Racing Technologies” komanda, lai tās sastāvā startēju Tierpas trasē,” stāsta Nitišs. “Kā zināt, Vasīlijs Grjazins ar šo komandu šogad veic pilnu sezonu RX2 čempionātā. Tā kā Eiropas čempionāts jau beidzies, daudz nedomāju un pieņēmu šo piedāvājumu – zinu, cik vērtīgs katrai komandai ir otrs pilots, un, cik ļoti tas palīdz ātrāk atrast vajadzīgos regulējumus. Tierpā rezultāti bija labi un sadarbību pagarinājām arī uz sacīkstēm Dienvidāfrikā.”
Keiptaunā Nitišs startēja jau pērn “EKS” komandas sastāvā, kad šis posms norisinājās pirmo reizi.

“Šo trasi zinu jau no pagājušā gada, un tā man patīk,” viņš saka. “Neteikšu, ka Tierpā cīņa bija viegla, bet tur brauca tikai daži no RX2 čempionāta regulārajiem dalībniekiem, tāpēc Keiptaunā konkurence būs vēl daudz spēcīgāka. Tā būs laba pārbaude man kā sacīkšu braucējam, lai saprastu, cik ātrs esmu attiecībā pret pastāvīgajiem RX2 pilotiem.”

RX2 klases dalībnieki Dienvidāfrikā aizvadīs sezonas noslēdzošo, septīto posmu. Kopvērtējumā līderis pašlaik ir zviedrs Olivers Ēriksons, kuram 14 punktus zaudē beļģis Gilums de Riders. Grjazins pašlaik ceturtais, bet laba snieguma gadījumā saglabā izredzes pacīnīties par trešo vietu ar norvēģi Henriku Krogstadu.

RX2 seriāla kopvērtējums pirms pēdējā posma

VietaPilotsPunkti
1.Olivers Ēriksons154
2.Gilums de Riders140
3.Henriks Krogstads108
4.Vasīlijs Grjazins95
5.Bens-Filips Gundersens90
6.Sondre Evjens88
7.Viljams Nilsons78
8.Koners Martels69
9.Jami Kalliomaki69
10.Sami-Mati Trogens63
25.Edijs Ošs1

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati