Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" komanda gatavojas atlaist Latvalu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" komanda gatavojas atlaist Latvalu
Jari-Mati Latvala. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pasaules rallija čempionāta komanda "Toyota Gazoo Racing" drīzumā būs spiesta pieņemt lēmumu, kuru no saviem pilotiem sūtīt prom - arvien vairāk izskatās, ka jauns līgums tiks parakstīts ar Krisu Mīki, kamēr Jari-Mati Latvalam nāksies meklēt citu vienību, vēsta portāls "Autosport.com".

"Toyota" sastāvā visticamāk paliks igaunis Ots Tanaks, kurš divus posmus pirms 2019. gada sezonas beigām ir pasaules čempionāta līderis. Savukārt jau pirms kāda laika kontrakts tika noslēgts ar somu Kalli Rovanperu, kurš iepriekšējās nedēļas nogalē kļuva par pasaules čempionu WRC2 PRO vērtējumā, bet nākamgad jau debitēs WRC klasē.

Komandas vadītājs Tomijs Makinens atzīst, ka Mīkes pēdējā laikā sasniegtie rādītāji, ieskaitot ceturto vietu nedēļas nogalē Velsas rallijā, liek domāt, ka tieši ar viņu tiks parakstīts trešais līgums.

"Iepriekš viņš bija pārāk nervozs, bet tagad ir nomierinājies un vairs tā nepieļauj kļūdas," saka Makinens. "Vācijā un Turcijā grūtā situācijā viņš nekļūdījās. Viņam ir labs ātrums, kad viņš brauc atslābinājies. Kriss spējīgs atnest komandai lielus punktus, kas aizvada pats savu ralliju un dara pats savu lietu. Kopš Vācijas posma es redzu, ka Kriss ir stiprāks par Jari-Mati. Viņš man atgādina Daniju Sordo, kurš ne pēc kā netiecas, vienkārši brauc, dara savu darāmo un dara to bez spiediena no malas."

Mīke pašlaik ierindojas piektajā pozīcijā WRC kopvērtējumā, kamēr Latvala ieņem septīto vietu.

Makinena pieminētais Sordo aizvada nepilnu sezonu "Hyundai" sastāvā, bet, neskatoties uz to, pirms kāda laika atzīmējās ar uzvaru Itālijas WRC posmā. Komanda jau paziņojusi, ka spānis paliks tās sastāvā arī uz nākamo gadu, kad aizvadīs septiņu posmu programmu.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati