Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Al-Atija uzveic Lēbu un iegūst Pasaules kausu

Al-Atija uzveic Lēbu un iegūst Pasaules kausu
Nasers Al-Atija
Foto: Twitter.com/AlAttiyahN

No 4. līdz 10. oktobrim norisinājās prestižais Marokas rallijreids, kurā ceturto reizi pēc kārtas uzvaru izcīnīja katariešu pilota Nasera Al-Atijas ekipāža. Reizē Al-Atija trešo sezonu pēc kārtas tika kronēts par FIA rallijreidu Pasaules kausa ieguvēju.

Visu sacensību garumā Al-Atija, kurš startēja ar "Toyota" pikapu, aizvadīja saspringtu cīņu ar Sebastjēna Lēba "Peugeot" ekipāžu, finišā pārspējot to vien par nepilnām astoņām minūtēm.

Prologā uzvarēja Al-Atija, kamēr Lēbs saņēma minūtes sodu par ātruma pārsniegšanu pēc finiša - par 2 km/h. Nākamajā ātrumposmā, kur jau bija jāveic 272 kilometri, Lēbs spēja būt ātrāks un pārņēma vadību, bet tad trīs ātrumposmos pēc kārtas, kuri visi tika saīsināti lietus un plūdu dēļ, labākos laikus uzrādīja Al-Atija, iekrājot nepilnu septiņu minūšu pārsvaru.

Pēdējā sacensību dienā Al-Atijam izdevās palielināt pārsvaru līdz 7 minūtēm un 55 sekundēm un gūt uzvaru, kamēr Lēbs finišēja otrais.

"X-Raid Mini" komandas pilots Kuba Przigonskis ieņēma trešo vietu, uzvarētājam pazaudējot nepilnas 25 minūtes.

Ceturto vietu izcīnīja Nani Roma, kurš iepriekš startēja ar "Toyota" spēkratu, bet tagad atgriezies "X-Raid Mini" sastāvā. Bijušie WRC piloti Miko Hirvonens un Karloss Sainss ierindojās septītajā un desmitajā vietā.

Al-Atija ir uzvarējis septiņos no aizvadītajiem desmit posmiem šajā sezonā, līdz ar to posmu pirms beigām jau nodrošinot sev FIA Pasaules kausu rallijreidā.

Motociklu klasē Marokas rallijreidā uzvarēja austrietis Matiass Valkners ("KTM"), par 13 minūtēm pārspējot argentīnieti Kevinu Benavidesu ("Honda"), kamēr trešo vietu ieņēma amerikānis Rikijs Brabeks ("Honda").

Rezultāti: Rallye OiLibya du Maroc | CLASSEMENTS 2017


Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.