Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Atvēries motora pārsegs atņem īru sportistam uzvaru, Kajetanovičs kļūst par ERČ čempionu

Atvēries motora pārsegs atņem īru sportistam uzvaru, Kajetanovičs kļūst par ERČ čempionu
ERČ čempions Kajetans Kajetanovičs.
Foto: kajto.pl

Par Eiropas rallija čempionu (ERČ) svētdien Grieķijā tika kronēts poļu sportists Kajetans Kajetanovičs, kurš ekstremālos apstākļos palika nepārspēts Grieķijas rallijā.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic divi ātrumposmi. Ja parasti Grieķija daudziem asociējas ar saulainiem un siltiem laikapstākļiem, tad šoreiz rallija laikā lija spēcīgs lietus, kas trasi padarīja ārkārtīgi slidenu un vietām bīstamu. Pēc pirmās dienas rallija līderis bija mazpazīstams grieķu sportists Lambros Atanasolas, kurš spēja būt ļoti ātrs šajos sarežģītajos apstākļos. Otrais bija Kajetanovičs, bet trešais - Kreigs Brīns.

Otrajā dienā laikapstākļi joprojām bija ļoti sarežģīti, jo turpināja līt. Tāpat vietām trasē bija bieza migla. No rīta ļoti ātrs bija Brīns, kurš pārņēma rallija vadību. Diemžēl piektajā posmā Brīnu piemeklēja neveiksme, jo viņa auto atvērās motora pārsegs, kas apgrūtināja redzamību. Šī iemesla dēļ īru sportists zaudēja daudz laika un kopvērtējumā atkrita uz otro vietu.

Tikmēr laikapstākļi joprojām turpināja būt ārkārtīgi sarežģīti un bīstami, tāpēc organizatori nolēma atcelt pēdējos trīs ātrumposmus. Tas nozīmēja to, ka par rallija uzvarētāju un šī gada ERČ čempionu tiek kronēts Kajetans Kajetanovičs. ''Esmu vīlies. Lielāko daļu biju līderis, taču tad atvērās motora pārsegs, kas kopvērtējumā mūs atsvieda uz otro vietu. Diemžēl pēdējie trīs posmi tika atcelti. Traka diena,'' tā Kreigs Brīns.

Diemžēl finišu nesasniedza Latvijas rallijā ļoti zināmais Aleksejs Lukjaņuks, kurš, būdams trešajā vietā, pieļāva kļūdu un sabojāja mašīnas piekari, kas viņam lika izstāties.

Sezonas pēdējais ERČ posms notiks Šveicē.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Kajetanowicz KajetanFord Fiesta R51:32:11.1
2.Breen CraigPeugeot 208 T16+10.0
3.Athanassoulas LambrosŠkoda Fabia R5+15.3
4.Tarabus JaromírŠkoda Fabia S2000+3:12.5
5.Botka DávidMitsubishi Lancer Evo IX+3:54.5
6.Jeets RaulFord Fiesta R5+4:30.9
7.Butvilas DominykasSubaru Impreza STi N15+4:40.6
8.Tlusťák AntonínŠkoda Fabia S2000+8:48.2

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Kajetan KAJETANOWICZ (POL)230
2 .Craig BREEN (IRL)162
3 .Alexey LUKYANUK (BLR)124
4 .Robert CONSANI (FRA)79
5 .Jaromir TARABUS (CZE)75
6.Bruno MAGALHÃES (PRT)68
7 .Dominykas BUTVILAS (LTU)45
8 .Siim PLANGI (EST)43

Izmantotie resursi:
FIA ERC | European Rally Championship