Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē dienas izskaņā pārņem vadību Austrālijas WRC rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē dienas izskaņā pārņem vadību Austrālijas WRC rallijā
Sebastjans Ožjē Austrālijas rallijā
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti sasprinta cīņa par uzvaru pēc sacensību pirmās dienas izvērsusies Austrālijas rallijā, kur pirmie pieci piloti atrodas astoņu sekunžu robežās. Vadībā pašlaik sezonas līderis Sebastjans Ožjē.

Tieši Ožjē trasē devās kā pirmais, tādēļ rīta pusē, kad bija jāveic trīs ātrumposmi, francūzis bija spiests tīrīt ceļu no liekās grants. Neskatoties uz to, pirmajā ātrumposmā viņam izdevās uzvarēt. Tāpat viņš bija ātrākais trijos no pieciem pēcpusdienas ātrumposmiem.

Tomēr ilgu laiku pirmajā vietā atradās Kriss Mīke, kurš uzvarēja otrajā un trešajā ātrumposmā, tobrīd pārņemot līdera grožus savās rokās. Līdz pat septītajam ātrumposmam viņš saglabāja vadību, tomēr tad "Citroen" pilotu apsteidza Jari-Mati Latvala, bet pēdējā braucienā vadībā jau izvirzījās Ožjē.

Rezultātā situācija ir tāda, ka dienas beigās Ožjē apsteidz Latvalu par nieka 0.4 sekundēm, tikai 3.5 sekundes līderim zaudē Andreass Mikelsens, bet turpat aiz viņa seko Mīke, kā arī Miko Hirvonens. Šos piecus braucējus šķir mazāk par astoņām sekundēm un viņu starpā cīņa par uzvaru turpināsies sestdien.

Aiz pirmā piecinieka savstarpēju cīņu rīt turpinās Heidens Padons, Madss Ostbergs un Roberts Kubica, kurš gan jau pirmajā ātrumposmā pieļāva kļūdu un saslīdēja. Arī starp šo trijotni tikai nedaudz virs 10 sekundēm.

Mazliet tālāk atpaliek Elfins Evanss un pagājušā pasaules rallija čempionāta posma uzvarētājs Tjerī Noivils, kurš salauztas piekares dēļ šodien zaudēja apmēram 2 minūtes.

Cīņa notiek arī WRC2 čempionāta ieskaitē, kur startē igaunis Ots Tanaks. Viņš pēc rallija pirmās dienas gan tikai septītais, bet vadībā Saūda Arābijas pārstāvis Jazīds Al-Radži, kurš par 7.1 sekundi pārspējis Naseru Al-Atiju.

Sestdien Austrālijas rallijā jāveic seši ātrumposmi.

Austrālijas rallija rezultāti pēc 1. dienas

VietaPilotsValstsMašīnaRezultāts
1.Sebastien OgierFRAVolkswagen Polo R WRC58:05.8
2.Jari-Matti LatvalaFINVolkswagen Polo R WRC+0.4
3.Andreas MikkelsenNORVolkswagen Polo R WRC+3.5
4.Kris MeekeGBRCitroen DS3 WRC+4.1
5.Mikko HirvonenFINFord Fiesta RS WRC+7.9
6.Hayden PaddonNZLHyundai i20 WRC+46.4
7.Mads OstbergNORCitroen DS3 WRC+50.3
8.Robert KubicaPOLFord Fiesta RS WRC+57.6
9.Elfyn EvansGBRFord Fiesta RS WRC+1:30.5
10.Thierry NeuvilleBELHyundai i20 WRC+2:08.4

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com