Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Latvian Baja" dalībnieks Toms Brants: "Šis būs rallijreids pa klasiskiem rallija ceļiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Latvian Baja" dalībnieks Toms Brants: "Šis būs rallijreids pa klasiskiem rallija ceļiem"
Toms Brants ar "OSCar" automašīnu
Foto: tomsbrants.lv

Nedēļas nogalē, 13. un 14. septembrī Sēlpils, Viesītes un Krustpils novada ceļos risināsies starptautiskās rallijreida sacensības „Latvian Baja 2014” (iepriekš – „Riga Baja”). Starp dalībniekiem no Somijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas, startēs arī četras ekipāžas no Latvijas: Toms Brants/Mārtiņš Tūters, Andis Feldmanis/Krists Feldmanis, Aldis Vilcāns/Daira Vilcāne, kā arī Māris Vilcāns/Vladimirs Makarenko.

Ilggadējais rallijreida “Latvian Baja” dalībnieks Toms Brants atzīst: „Ļoti pozitīvi, ka Latvijā notiek šāda mēroga sacensības. Spēcīgs čempionāts ar Austrumeiropas labākajiem rallijreida dalībniekiem. Cepuri nost Robertam Elbakjanam, ka piecus gadus izdevies organizēt šāda veida sacensības Latvijā ar augstas klases sportistiem.”

Līdz šim Toma Branta/Mārtiņa Tūtera ekipāža rallijreidā „Latvian Baja” R klases ieskaitē statējusi ar dažādiem rezultātiem, kur iepriekšējā gadā diemžēl nācās izstāties. Vislielāki panākumi tika gūti 2012.gada sacensībās, kur tika izcīnīta 3.vieta absolūtajā kopvērtējumā. Ievērojami panākumi sasniegti arī 2010.gadā – 1.vieta R grupā un 4.vieta absolūtajā kopvērtējumā.

„Šīs ir lieliskas sacensības pa klasiskajiem rallija ceļiem – ātri, ar līkumiem un grants segumu, kurā vismaz vienreiz gadā mūsu ekipāžai ir iespēja piedalīties. Šogad nav sanācis īpaši gatavoties. Brauksim vairāk savam priekam,” par gatavošanos sacensībām stāsta rallijreida pilots Toms Brants.

Startam gatavojas arī Andra Feldmaņa/Krista Feldmaņa ekipāža. Kā arī divas komandas „AVmotorsports” ekipāžas, kuras sastāvā arī iepriekšējā gada absolūtā kopvērtējuma 4.vietas ieguvēji Aldis Vilcāns/Daira Vilcāne, kā arī Māris Vilcāns/Vladimirs Makarenko.

Dalībniekiem divās dienās būs jāveic aptuveni 600 km garu distanci, no tiem aptuveni 400 km – ātrumposmi. Sacensībās iekļauti seši ātrumposmi ar sacensību atklāšanu 13.septembrī pl.10.00 Jēkabpils Vecpilsētas laukumā. Pirmajā dienā dalībnieki veiks ātrumposmus Sēlpils (4 km) un Viesītes (109 km) apkaimē, bet otrajā dienā - ātrumposmus Krustpilī (58 km).

Izmantotie resursi:
RE Autoklubs