Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis pēc pirmās Beļģijas RX dienas ieņem 15.vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baumanis pēc pirmās Beļģijas RX dienas ieņem 15.vietu
Jānis Baumanis
Foto: Tom Banks

Beļģijā aizvadīta pirmā pasaules rallijkrosa čempionāta diena, pēc kuras Jānis Baumanis ieņem 15.vietu. Tikmēr Eiropas RX čempionāta ietvaros Reinis Nitišs ir otrais.

Pasaules un Eiropas ieskaites braucējiem pirmajā dienā bija jāveic divas kvalifikācijas. Pirmajā Pasaules RX kvalifikācijas braucienā ātrākais bija Peters Solbergs, bet Jānis finišēja 13.vietā, līderim zaudējot sešas sekundes. Otrajā kvalifikācijā ātrākais bija Matiass Ekstroms, bet Jānim šoreiz 14.vieta.

''Viss gāja labi līdz pēdējos apļos noķēru Kevinu Ēriksonu. Aiz viņa zaudēju vairākas sekundes, līdz ar to arī šoreiz rezultāts neparāda mašīnas patiesās spējas. Cerēsim uz daudz veiksmīgāku sniegumu svētdien,” savā Facebook profilā raksta Jānis.

Pēc pirmās dienas līderis ir Solbergs, bet Jānis Baumanis ieņem 15.vietu.

Daudz labāk Eiropas RX ieskaitē klājās Reinim Nitišam. Jēkabpilietis dienu iesāka ar uzvaru pirmajā braucienā (kvalifikācijas kopvērtējumā 2. ātrākais laiks), bet otro braucienu Nitišs noslēdza otrajā pozīcijā, kvalifikācijas kopvērtējumā uzrādot 3. ātrāko laiku. Nitišs startē ar SET Promotion komandas sagatavotu pilnpiedziņas M-Sport Ford Fiesta Supercar. Tikmēr abās kvalifikācijās uzvarēja Sirils Reimonds, kurš tikai šogad pārgāja no RX2 klases.

Labs sniegums RX2 ieskaitē padevās latviešu SRT komandas braucējam Vasīlijam Grjazinam, kurš, uzvarējis trīs no četriem kvalifikācijas braucieniem, izcīnīja pirmo vietu.

Sacensības noslēgsies rīt.