Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Mīke pakutina nervus, taču izcīna uzvaru Meksikas WRC rallijā

Mīke pakutina nervus, taču izcīna uzvaru Meksikas WRC rallijā
Kriss Mīke
Foto: Citroen Racing

Par Meksikas WRC rallija uzvarētāju svētdienas vakarā kļuva Kriss Mīke no ''Citroen'' vienības. Jāatzīmē, ka noslēdzošajā posmā Mīke izlidoja no trases, taču, neskatoties uz to, viņš spēja izcīnīt uzvaru.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic tikai divi ātrumposmi. Atgādināsim, ka pirms izšķirošās dienas līderis bija Kris Mīke, kurš Ožjē no ''M-Sport'' vienības apsteidza par 30,9 sekundēm, bet trešajā vietā esošais ''Hyundai'' pilots Tjerī Noivils zaudēja minūti un desmit sekundes.

Dienas pirmo posmu ar ātrāko laiku iesāka Mīke, kurš par 6,3 sekundēm apsteidza Ožjē. Pirms noslēdzošā posma Mīkes pārsvars pār Ožjē sasniedza 37 sekundes.

Lai arī daudzi Mīkes vietā noslēdzošajā posmā būtu braukuši piesardzīgi, Mīke izvēlējās pacīnīties par Power Stage punktiem. Taču īsi pirms finiša Mīkes auto pēc neliela tramplīna atvieglojās un lielā ātrumā izlidoja no trases. Lai arī trases malā stāvēja vairākas skatītāju automašīnas, Mīke pamanījās izvairīties no sadursmes ar šiem auto.

Apbraucot vairākas skatītāju automašīnas, sportists tika atpakaļ uz trases un sasniedza finišu, ar ko pietika uzvarai. Līdz ar to uzvaru svinēja Mīke, otrais palika Ožjē, bet trešo vietu izcīnīja Noivils. Šī Mīkem bija ceturtā uzvara WRC karjerā.

WRC2 klasē otro ralliju pēc kārtas uzvaru izcīnīja zviedru sportists Pontus Tīdemans, kurš sīvā cīņā pārspēja franču braucēju Eriku Kamillī.

Nākamais WRC posms notiks Korsikas salā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Meeke KrisCitroën C3 WRC3:22:04.6
2.Ogier SébastienFord Fiesta WRC '17+13.8
3.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+59.7
4.Tänak OttFord Fiesta WRC '17+2:18.3
5.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+3:32.9
6.Latvala Jari-MattiToyota Yaris WRC+4:40.3
7.Hänninen JuhoToyota Yaris WRC+5:06.2
8.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+5:22.7
9.Evans ElfynFord Fiesta WRC '17+8:41.8
10.Tidemand PontusŠkoda Fabia R5+10:51.9

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...


, 2017-03-13 00:32, pirms 7 gadiem
Mīke nekad nemainīsies, šoreiz konkrēti paveicās.
Vienam vāģim gan viņš aizmuguri apskādēja, bet paveicās, ka netrāpīja metru pa kreisi
https://twitter.com/paddocknews/sta...
Foto: wrc.com

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.