Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ziemas sacīkšu atcelšana sēj paniku Latvijas autokrosa čempionāta debitantu vidū

Juris Grīns
Juris Grīns

Ziemas sacīkšu atcelšana sēj paniku Latvijas autokrosa čempionāta debitantu vidū
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Ziemas pārrāvums izraisījis paniku potenciālajos Latvijas čempionāta debitantos – nenotiekošās sacīkstes neļauj realizēt divu pārbaudes posmu folkreisā vai Krosa komisijas kausā aizvadīšanu.

LAF Krosa komisijas Padome ir gatava nākt pretī debitantiem, taču jaunajiem braucējiem jāapliecina savu plānu nopietnība.

Šobrīd debijai Latvijas autokrosa čempionātā gatavojas vairāki braucēji, no kuriem retajam izdevies aizvadīt kaut vienu sacīksti pārbaudes režīmā. Apzinātie debitanti jau uzņēmuši kontaktus ar Krosa komisiju.

LAF Krosa komisijas Padome apstiprina, ka nāks pretī jaunajiem sportistiem, kuri gatavojas debijai čempionātā, neprasot par katru cenu divu pārbaudes sacensību aizvadīšanu. Taču tas nozīmē, ka sportistiem jāizrāda vēlme apgūt un izprast gaidāmo cīņu principus un nosacījumus.

Tajā pašā laikā jauno braucēju pašmērķim nav jābūt pirmais posms Smiltenē – iespējams, debiju čempionātā nevajag sasteigt, aizvadot kādu Krosa komisijas kausa posmu.

Tikmēr Open 2500 klases potenciālie dalībnieki apzina viens otra gatavību laicīgi saņemt sportistu licences, lai klase varētu debitēt ar Latvijas čempionāta statusu. Pašlaik prognozes liecina, ka nepieciešamos astoņus braucējus izdosies sapulcināt, bet šā brīža šķietamais sportistu maksimums varētu būt ap 12 sportistiem.

Šobrīd ir svarīgi potenciālajiem Open 2500 klases dalībniekiem uzmeklēt ne tikai vienam otru, bet arī ķerties pie licenču kārtošanas.

Latvijas autokrosa čempionāta kalendārs

Klases: 1600, 2000 Super, Open 2500, Open 3500, VAZ Klasika, B600

PosmsDatumsNorises vietaTrase
1.24. aprīlisSmilteneTeperis
2.28. maijsVecpilsVecpils
3.17. jūnijsValmieraBrenguļi
4.9. jūlijsKalna pagastsPilskalni
5.6. augustsVecpilsVecpils
6.28. augustsSmilteneTeperis

Izmantotie resursi:
Autocross.lv