Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pasaules rallijkrosa čempionāta TV auditorija palielinājusies par 550%

Pasaules rallijkrosa čempionāta TV auditorija palielinājusies par 550%
Reinis Nitišs rallijkrosa trasē
Foto: qnigan.com

Rallijkrosa televīzijas pārraižu auditorijas rādītāji pērn auguši par 550% salīdzinājumā ar 2013. gadu, pavēstījuši pasaules rallijkrosa čempionāta organizatori. Televīzijas pārraižu apjoms pasaulē audzis par 444%, TV kompānijām kopumā pasaules rallijkrosa čempionātu demonstrējot 3982 stundas. Izaugsme apliecina šīs autosporta disciplīnas augošo nozīmīgumu starp pasaules motoru sporta veidiem.

Pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotājsabiedrības IMG pasūtītajā pētījumā viena no vadošajām jomas kompānijām Repucom atklājusi kardinālas izmaiņas rallijkrosa reitingos. Latvijas lielisko braucēju Reiņa Nitiša un Jāņa Baumaņa pārstāvētā disciplīna ne tikai vairojusi auditoriju rallijkrosa izcelsmes pasaules daļā Eiropā, bet arī izpletusies citos kontinentos.

Televīzijas reitingu ziņā 2014. gada nozīmīgākā sacīkste bijusi Zviedrijas posms Hēljesas trasē, kura auditorija tiek lēsta 3,3 miljonu skatītāju apjomā. Otrais skatītākais posms pasaules čempionātā bijis pēdējais etaps Turcijā ar 2,2 miljonu skatītāju lielu auditoriju. Eiropa ir veiksmīgākā pasaules daļa rallijkrosa vērošanā, jo visus 12 pasaules rallijkrosa čempionāta posmus noskatījušies 11,4 miljoni televīzijas vērotāju.

Pasaules rallijkrosa čempionāts guvis panākumus arī sociālajos medijos. Čempionāta Facebook profils 12 mēnešu periodā piedzīvojis "Like" atzīmju izaugsmi par 348%. Twitter konta lietotāju skaits izaudzis par 202%, savukārt Instagram izrādījusies visveiksmīgākā platforma ar 900% izaugsmi. Visu čempionāta sociālo mediju auditorija no 430 000 sekotāju 2013. gadā izaugusi līdz 6,7 miljoniem 2014. gadā.

Vēl viens apliecinājums pasaules rallijkrosa čempionāta straujajai izaugsmei ir čempionāta atribūtikas - apģērbu, suvenīru, utt,—pārdošanas apjomu palielināšanās par 190%.

Saprotams, ka ievērojamie čempionāta popularitātes lēcieni skaidrojami ar IMG ieguldījumu seriāla popularizēšanā. Jāņem vērā, ka 2014. gadā rallijkrosa seriāls pirmo gadu aizvadīja oficiāli zem FIA pasaules čempionāta statusa karoga. Tas nesa līdzi gan posmus ārpus Eiropas, gan autoražotāju uzmanību, gan pasaules autosportā atpazīstamu sportistu iesaistīšanos. Līdz ar to dramatiskais rādītāju lēciens šķiet pašsaprotams, jo vairāk tāpēc, ka līdz FIA pasaules čempionāta statusam seriāls bija FIA Off Road komisijas pārraudzīts amatieru vai pusprofesionāļu Eiropas čempionāts, bez izteiktiem pašreklāmas mērķiem.

2014. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs pasaules čempionāta satelītklasē Super 1600 Jānis Baumanis atzīmē: "Šie skaitļi pasaka visu, ko sportisti mēģinājuši līdz šim skaidrot potenciālajiem atbalstītājiem - rallijkross ir strauji augošs sporta veids, kurš attīstās visā pasaulē, jau šobrīd ieņemot nozīmīgu lomu motoru sporta disciplīnu saimē. Uzrāviens, ar kādu debitējis pasaules čempionāts, ir fantastisks. Neapšaubāmi, šiem skaitļiem ir jābūt palīgam sportistiem un komandām atbalstītāju meklējumos."

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns,
LAF Preses dienesta vadītājs


, 2015-02-12 16:30, pirms 9 gadiem
Televīzijas reitingu ziņā 2014. gada nozīmīgākā sacīkste bijusi Zviedrijas posms Hēljesas trasē, kura auditorija tiek lēsta 3,3 miljonu skatītāju apjomā.
Njā, un komentāros par Latvijas gada sportistu, vairums balstijās uz to, ka ''to rallijkrosu jau neviens tā pat neskatās''. Tāpēc skaidrs, ka gada sportista godu jāpiešķir Dukuram, kura sacīkstes youtube noskatās 500 skatītāji, no kuriem 95% ir latviešu.
P.s. nekā personīga pret supermenu Dukuru, Latvijas sporta leģenda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-12 17:40, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Televīzijas reitingu ziņā 2014. gada nozīmīgākā sacīkste bijusi Zviedrijas posms Hēljesas trasē, kura auditorija tiek lēsta 3,3 miljonu skatītāju apjomā.
Njā, un komentāros par Latvijas gada sportistu, vairums balstijās uz to, ka ''to rallijkrosu jau neviens tā pat neskatās''. Tāpēc skaidrs, ka gada sportista godu jāpiešķir Dukuram, kura sacīkstes youtube noskatās 500 skatītāji, no kuriem 95% ir latviešu.
P.s. nekā personīga pret supermenu Dukuru, Latvijas sporta leģenda.
OS skeletonu- Skatījās vairāk par 3 miljoniem...
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.