Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lēbs dominē Dakaras rallija garākajā posmā

Lēbs dominē Dakaras rallija garākajā posmā
Sebastjēns Lēbs. Foto: Dakar.com

"PH Sport" komandas pilots Sebastjēns Lēbs piektdien izcīnīja uzvaru Dakaras rallija piektajā posmā, kura laikā sportistiem bija jāmēro 519 km garš ātrumposms. Tikmēr motociklu klasē avarēja un traumas guva veterājs Paulo Gonsalvešs.

Lai veiktu šajā rallijā garāko ātrumposmu, Sebastjēnam Lēbam ("Peugeot") bija nepieciešamas nepilnas piecas stundas. Desmit minūtes no viņa atpalika kopvērtējuma līderis Nāsirs El-Atija ("Toyota"), saglabājot vadību sacīkstēs, kamēr trešajā vietā ierindojās Nani Roma ("Mini"), kurš bija 24 minūtes lēnāks. Pēc veiktiem pieciem posmiem El-Atijam 24 minūšu pārsvars pār Stefanu Petranselu ("Mini"), kamēr Roma ir trešais, zaudējot 34 minūtes. Turpat seko arī Jakubs Pržigonskis ("Mini") un Lēbs, kuru no līdera tagad šķir 40 minūtes, bet daudz laika zaudēja un no cīņas par uzvaru izstājās Jazīds El Radži ("Mini"), kurš pēc četriem posmiem bija piektais.

Ar Dakaras rallija līdera Eduarda Nikolajeva ("Kamaz") uzvaru piektais posms noslēdzās smago auto klasē. Nedaudz vairāk par trim minūtēm no viņa atpalika Dmitrijs Sotņikovs ("Kamaz"), kurš otrais arī kopvērtējumā, bet trešo vietu ieņēma Sergejs Vjazovičs ("MAZ"), zaudējot sešas minūtes. Kopvērtējumā Nikolajeva pārsvars pār komandas biedru Sotņikovu ir nepilnas 12 minūtes, bet Andrejs Karginovs, kurš arī pārstāv "Kamaz" vienību, ir trešais un zaudē gandrīz 17 minūtes. Tieši šī trijotne izkristalizējusies kā pretendenti uz uzvaru, jo ceturtajā vietā esošais Žerārds de Rojs ("Iveco") ir jau divas stundas aizmugurē.

Motociklu ieskaitē ātrāko rezultātu piektdien sasniedza Havjērs de Sultrē ("Yamaha"), taču vēlāk laiku kompensēja un uzvaru piešķīra Semam Sanderlendam ("KTM"), kurš trasē bija apstājies, lai sniegtu palīdzību cietušajam Paulo Gonsalvešam ("Honda"). Portugāļu veterāns, kurš pēc četriem posmiem ierindojās astotajā vietā, avarēja pēc veiktiem 155 km, rezultātā traumējot labo roku un galvu. Cīņa izvērsās ļoti sīva, jo mazāk nekā desmit minūtēs iekļāvās ātrākie 14 sportisti. Sultrē no Sanderlenda atpalika 3 minūtes un 23 sekundes, bet trešajā vietā finišējušais Lorenso Santolino ("Sherco") no uzvarētāja atpalika tieši četras minūtes. Kopvērtējumā gan vadību saglabājis Rikijs Brabeks ("Honda"), kurš šoreiz bija tikai 11. ātrākais, nieka 59 sekundes viņam zaudē Sanderlends, kurš pakāpies uz otro vietu, bet trešais ir Pablo Kvintanilla ("Husqvarna"), kurš atpaliek nepilnas trīs minūtes. Arī summā cīņa saspringta, jo desmit minūtēs iekļaujas pirmie septiņi braucēji.

Kvadriciklu vērtējumā atkal uzvarēja Nikolass Kavaljaso ("Yamaha") un viņa pārsvars kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju Džeremijasu Gonzalesu ("Yamaha") sasniedz 49 minūtes. Savukārt jau 1 stundu un 6 minūtes aiz līdera ir trešajā vietā esošais Gustavo Galleho ("Yamaha").

Šodien, 12. janvārī Arekipā sportistiem ir atpūtas diena. Sacensības jau pusē, bet pēc tam vēl jāaizvada pieci posmi.

Rezultāti: https://www.dakar.com/en/rankings/s...

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.