Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lēbs: "Šī bija mana pēdējā iespēja uzvarēt Dakaras rallijā"

Lēbs: "Šī bija mana pēdējā iespēja uzvarēt Dakaras rallijā"
Sebastjēns Lēbs pēc avārijas
Foto: AFP/Scanpix

Sebastjēns Lēbs atzīst, ka pēdējā iespēja izcīnīt uzvaru Dakaras rallijā, iespējams, ir zaudēta. Sportista pilotētā ekipāža no sacīkstēm izstājās piektajā posmā stūrmaņa Daniela Elenas savainojuma dēļ.

"Peugeot" rūpnīcas komandu pārstāvošais Lēbs uzvarēja ceturtajā posmā un kopvērtējumā daudz neatpalika no līderiem, taču piektajā posmā mēģināja izvairīties no kāpas virsotnē iestrēguša auto, kā rezultātā piezemējās lielā bedrē, ko pirms tam nebija pamanījis. Lai gan pēc trim stundām tehnika tika izvilkta no smiltīm, stūrmanis izjuta pamatīgas sāpes sasistā astes kaula dēļ, bija nepieciešama arī mediķu iejaukšanās, līdz ar to tika pieņemts lēmums ralliju neturpināt.

Jau pirms starta Lēbs bija izteicies, ka šī viņam, iespējams, būs pēdējā iespēja uzvarēt Dakaras rallijā, ņemot vērā, ka "Peugeot" komanda nākamgad uz starta vairs neizies.

"Varbūt tā arī ir, jo šobrīd es vairs neplānoju atgriezties," tagad atzīst deviņkārtējais WRC čempions Lēbs. "Turpināšu ar "Peugeot" startēt citās disciplīnās, rallijkrosā. Līdz ar to šobrīd man vairs nav iespējas uzvarēt Dakarā."

Lēbs arī skaidro negadījuma iemeslu: "Ātrumposma sākums bija ļoti grūts, smiltis bija ļoti irdenas, un mašīna tik tikko spēja uzbraukt kāpās. Bijām iestrēguši uz kādām 20 minūtēm, bet pēc tam turpinājām braukt un varējām sekot citu pēdās, kas ļoti palīdzēja. Nonācām vietā, kur kāpas virsotnē bija iestrēdzis cits dalībnieks. Braucu tā, lai izvairītos no tā, bet tur bija caurums, ko neredzējām. Trieciens bija diezgan spēcīgs. Nācās gaidīt smago auto, kas mūs izvilkta."

Lēbs atzīst, ka stūrmanis cietis lielas sāpes, tāpēc ralliju turpināt nebija iespējams.

"Danielam no trieciena ļoti sāpēja," stāsta Lēbs. "Mēs pat uz finišu braucām lēnām, lai sāpes nekļūtu lielākas. Ņemot vērā Daniela savainojumu, citu iespēju kā izstāties nebija."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.