Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jauni ierobežojumi pasaules rallijkrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauni ierobežojumi pasaules rallijkrosa čempionātā
Foto: reinisnitiss.com

Ar mērķi samazināt izmaksas, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprinājusi vairākas izmaiņas pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") noteikumos.

FIA rallijkrosa tehniskā darba grupa vienojusies, ka jau sākot ar 2018. gada sezonu spēkā stāsies vairāki ierobežojumi. Kopš 2013. gada sezonas laikā bija iespējams izmantot trīs motorus, kamēr no nākamā gada - vairs tikai divus. Tāpat samazināts atļauto turbīnu skaits - no sešām uz četrām.

Jāpiemin, ka līdz 2013. gadam katrās sacīkstēs bija pieejams viens jauns motors un divas turbīnas, līdz ar to ierobežojumi piecu gadu laikā kļuvuši daudz striktāki.

Tāpat notikušas izmaiņas attiecībā uz riepām. Ja līdz šim treniņbraucienos un iesildīšanās braucienos varēja izmantot nereģistrētas riepas, turpmāk tā vairs nebūs. Nākamās sezonas pirmajiem diviem posmiem uz nedēļas nogali ir jāreģistrē 12 jauni mitrā un sausā laika riepu komplekti, un tikai tos drīkstēs izmantot oficiālajās sesijās. Sākot ar trešo posmu būs pieejami tikai astoņi riepu komplekti katrai sacīkšu nedēļas nogalei.

No nākamā gada uz visu sezonu būs jāizmanto vienāda transmisija, un to nedrīkstēs mainīt. Tādi paši noteikumi attiecas uz bremzēm un to specifikāciju. Tāpat visa gada garumā nedrīkstēs veikt aerodinamikas izmaiņas aizmugurējam antispārnam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 13:01, pirms 6 gadiem
pēdējās gonkas, ko FIA vēl nav paspējusi norakt, bet tagad ķeras klāt un sāksies noiets - jo vairāk ierobežojumu, jo dārgākas izmaksas, kuras varēs pavilkt tikai pāris kompānijas.
Kā FIA nesaprot kaut vai no rallija vai F1, kur par izturību Ferrari un Mercedes tērē gadā pat 200mio$, savukārt par vienu škipeli pat 5mio$ gadā?! Rallijā tas pats - pēdējos gados ir pāris autoražotāji un 0 cīņas starp tiem.