Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC klasē būs vismaz divi debitanti, par atgriešanos domā arī P.Solbergs

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC klasē būs vismaz divi debitanti, par atgriešanos domā arī P.Solbergs
Lorenco Bertelli
Foto: wrc.com

2015. gadā pasaules rallija čempionātā WRC klasē debitēs vismaz divi jaunie autosportisti, kamēr par atgriešanos domā arī bijušais čempions Peters Solbergs.

Noteikti ir vērts pievērst uzmanību jaunumiem, kas saistās ar Stefanu Lafevrē - viņš šogad paspēja savā klasē kļūt gan par Eiropas, gan pasaules čempionu. Šobrīd 22 gadus vecais francūzis ir "Citroen" jauno braucēju programmā, kas reāli nozīmē, ka viņš tiek bīdīts pa to pašu ceļu, ko savulaik uz WRC klasi veica Sebastjans Lēbs, Danijs Sordo un Sebastjans Ožjē. Iespējams, šobrīd varam vērot kā aug nākamais WRC čempions!

Pasaules čempionātā, startējot ar "Citroen DS3 R3T" automašīnu, Lafebrē jau debijas sezonā kļuva par JWRC un WRC3 čempionu, kamēr Eiropas čempionātā sportists šogad brauca ar “Peugeot 208 VTi R2", uzvarot "Junior" ieskaitē. "Citroen" ir devusi viņam iespēju nākamgad aizvadīt desmit pasaules čempionāta posmus - sešos viņš ar DS3 R5 modeli cīnīsies par WRC2 čempiona titulu, divos startēs ar WRC mašīnu, kas viņam būs debija šajā klasē, bet par pārējiem diviem vēl tiks lemts. Iespējams, arī tajos viņam būs iespēja pārstāvēt WRC klasi.

Pilnu WRC sezonu ar "Ford Fiesta RS WRC" automobili plāno aizvadīt Lorenco Bertelli. Šogad šis sportists cīnījās par titulu WRC2 klasē, kur startēja ar R5 auto, taču tagad nolēmis spert soli uz priekšu. Viņš to var atļauties, jo ir itāļu modes nama "Prada" vadītājas Miučas Pradas dēls. Sportists pats skaidro, ka vēlējies pasteidzināt savu nonākšanu līdz WRC klasei, jo ne tik tālā nākotnē sportu būs spiests pamest - nāksies darboties ģimenes biznesā un pelnīt naudu, kas šobrīd tiek tērēta rallijam.

Tikmēr par atgriešanos rallijā domā arī 2003. gada WRC čempions Peters Solbergs, kurš šogad izcīnīja pasaules rallijkrosa čempiona titulu. Pašlaik norvēģis meklē sponsorus, lai turpinātu startēt rallijkrosā, taču, ja izdosies atrast pietiekami daudz līdzekļus, viņš var pieņemt lēmumu par atgriešanos WRC, ko pats apstiprinājis. Solbergs gan skaidro, ka pirmajā posmā Montekarlo rallijā noteikti nestartēs, jo tik ātri sagatavoties sezonai vairs nav laika. Tomēr iespējama viņa dalība pārējās sacīkstēs, kas gan pagaidām ir vērtējama tikai kā varbūtība.

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2014-12-11 18:36, pirms 9 gadiem
Ar Lafevrjē Citroen saista lielas cerības.. Domāju ka Ostberga apstiprināšana uz 2015 tapec arī tā vilcinājās, jo šie gribēja dot vietu jaunajam. Taču beigās noteikti negribēja baigi riskēt ar konstruktora punktiem un deva vietu kaut kaādam garantam uz regulāriem punktiem.. Vēl jo vairāk ka tas ir francūzis, tas viņiem ir mērķis: čempions francūzis ar franču auto !!! Itālis- domāju ka tā pat kulsies ap desmitnieku kā jau gadiem viena čehu viduvējība..

     [+] [-]

, 2014-12-11 20:55, pirms 9 gadiem
Prokops nav baigais megatalants kā Loebs,bet nav arī slikts braucējs.Vienkarši privāta komanda ar pavāju pieredzi WRC