Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs pēc sacensību pirmās dienas Turcijā ierindojas sestajā vietā

Rolands Eliņš

Nitišs pēc sacensību pirmās dienas Turcijā ierindojas sestajā vietā
Reinis Nitišs
Foto: Qnigan.com

Šodien ar pirmajām divām kvalifikācijas kārtām sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) vienpadsmitais posms Turcijā. Prestižākajā Supercar klasē jēkabpilietis Reinis Nitišs spēja uzrādīt attiecīgi septīto un sesto ātrāko laiku, kas sacensību pirmās dienas izskaņā viņam ļauj ierindoties sestajā vietā. Posms turpināsies rīt, kad paredzēti divi atlikušie kvalifikācijas braucieni un finālbraucieni.

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienu Reinis Nitišs uzsāka no pirmās starta pozīcijas, šo vietu gan viņam neizdevās nosargāt – pēc pirmā apļa Nitišs trešajā vietā. Brauciena turpinājumā Nitišs spēja pakāpties uz otro vietu, tomēr pēc Joker apļa veikšanas viņš iegūto zaudēja un braucienu noslēdza trešajā pozīcijā. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja septīto ātrāko laiku.

Otrās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā Reinis Nitišs ierindojās otrajā vietā un uzsāka skatāmu, četrus apļus garu spēkošanos ar Antonu Marklundu (Anton Marklund). Vairāk par vienu sekundi zviedru autosportists no Nitiša atrauties nespēja – Nitišs finišēja otrajā vietā, tikai 0,498 sekundes aiz Marklunda. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja sesto ātrāko laiku.

“Trase ir ļoti tehniska - sānslīde uz vienu pusi, sānslīde uz otru pusi – braucot, visu laiku ir jāstrādā. Ja sezonas sākumā man šādas sekcijas ne visai padevās, tad šobrīd es tās spēju ne tikai izbraukt, bet arī izbaudīt. Iespējams, tamdēļ arī sajūta trasē ir ļoti laba, jo zinu, ka varu uzrādīt ātrus apļa laikus.

Pirmā brauciena sākums man šoreiz sanāca salīdzinoši lēns, tomēr ar katru nākamo apli mana braukšana kļuva plūstošāka un ritms uzlabojās. Otrajā braucienā izdevās ļoti spraiga cīņa ar Antonu Marklundu, un tikai nedaudz pietrūka, lai es viņu apsteigtu. Ar nepacietību gaidu rītdienu, kad varēšu atgriezties trasē un cīnīties par punktiem. Rīt būs gara diena, bet viss ir iespējams!” optimistiski noskaņots ir Reinis Nitišs.

Pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Reinis Nitišs ieguvis 75 punktus, kas sacensību pirmās dienas izskaņā ļauj viņam ierindoties sestajā vietā. Līderpozīciju šobrīd ieņem Timijs Hansens (Timmy Hansen), kurš iekrājis 92 punktus. Otrajā vietā ar 84 punktiem ierindojies Tomas Heikinens (Toomas Heikkinen), savukārt trešajā – Rihards Joransons (Richard Göransson), kuram 82 punkti.

Pasaules RX Turcijas posma izšķirošo notikumu tiešraides translācija Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā FIA World Rallycross Championship. paredzēta svētdien, 11. oktobrī plkst. 14:00. Tikmēr translāciju ierakstā ar komentāriem latviešu valodā svētdien no plkst. 16:00 varēs skatīt kanālā Viasat Sport Baltic.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts