Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallija uzvarētājs Sainss paziņo savu jauno komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallija uzvarētājs Sainss paziņo savu jauno komandu
Karloss Sainss
Foto: Dakar.com

Pieredzes un panākumiem bagātais autosportists Karloss Sainss ir panācis vienošanos ar komandu “X-Raid”, līdz ar to arī 2019. gada janvārī atkal piedalīsies Dakaras rallijā.

Pēc tam, kad “Peugeot” vienība noslēdza bezceļu rallija programmu, Sainss un viņa līdzšinējie komandas biedri bijuši spiesti meklēt jaunas iespējas. Sainss pēc šī gada janvārī notikušajām sacensībām, kurās guva uzvaru, izteicās, ka tas varētu nozīmēt viņa karjeras beigas, tomēr vismaz pagaidām ar to vēl būs jāpagaida.

56 gadus vecais Sainss aizvadīja testus gan ar “Toyota Hilux” pikapu, gan “X-Raid” vienības bagiju. Tika apsvērtas abas iespējas, bet spānis lēma, ka nākamajā Dakaras rallijā vēlas startēt vācu vienības “X-Raid” sastāvā. Pirmais starts viņam paredzēts jau Marokas rallijā, kas notiks no 4. līdz 9. oktobrim.

Sportists Dakaras rallijā uzvarēja ne vien šogad, bet arī 2010. gadā, kad pārstāvēja “Volkwagen”, līdz ar to 2019. gadā viņam ir iespēja izcīnīt jau trešo uzvaru trīs dažādu komandu sastāvos. “X-Raid” piloti Dakaras rallijā pirmās vietas ieguva 2012., 2013, 2014. un 2015. gadā.

Jau iepriekš “X-Raid” komandai pievienojās līdzšinējie “Peugeot” piloti Stefans Petransels un Sirils Deprē, bet ceturtais komandas pārstāvis būs Nani Roma, kurš sastāvā brauca jau līdz šim.

Tikmēr paredzams, ka Nasers Al-Atija un Žinels de Viljē turpinās startēt “X-Raid” galvenās konkurentes “Toyota Gazoo Racing” sastāvā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati